Quantafuel-aksjonær etter kursras: – Sitter stødig i aksjen

Investor Gunnar Evensen sier «folk begynner å bli utålmodige» etter at produksjonsstans ved det viktige Skive-anlegget barberer Quantafuel-kursen.

HAR TRO PÅ QUANTAFUEL: Investor Gunnar Evensen. Her ved en tidligere anledning.
Publisert:

– Fra et investorperspektiv er jeg helt rolig, sier Gunnar Evensen til E24.

Mandag stuper Quantafuel-aksjen 24 prosent på nyhetene om at en «mekanisk feil» tvang selskapet til å stenge det danske flaggskipsanlegget Skive.

Les også

Quantafuel faller kraftig etter produksjonsstans

Evensen, som tidligere var Get-sjef og nå er investor, har vært aksjonær i Quantafuel i flere år.

Gjennom sitt selskap Møsbu er han oppført som 18. største eier med 1,78 millioner aksjer – en beholdning som har falt med rundt åtte millioner kroner så langt mandag.

– Sitter stødig i aksjen

Evensen forteller at han solgte en del aksjer på høyere kurser, slik at han i dag har dekket inn mer enn kostprisen på aksjene.

– Jeg har tatt ut to og en halv ganger innsatsen. Hvis aksjen ikke lykkes så er jeg helt ok med det fra investorperspektivet, sier han.

Les også

Kjemigiganten lar seg vanne ut: – Quantafuels teknologi er essensiell

Quantafuel-aksjen var en del av den grønne bølgen på børsen, men fra toppen i januar i fjor har kursen stupt fra 79 til 15,5 kroner – et fall på 80 prosent.

Evensen sier at han kjøpte aksjer i første omgang fordi han mener Quantafuels satsing på plastgjenvinning er viktig.

– Jeg synes ikke det er noe mindre viktig i dag enn for to år siden. Derfor sitter jeg stødig i den aksjen, og ønsker å være med på den videre reisen.

– Folk begynner å bli utålmodige

Quantafuel satser på kjemisk resirkulering av plastavfall gjennom såkalt pyrolyse, men det er nå usikkert når selskapet vil nå såkalt «proof of concept» – et bevis på at teknologien ved anlegget fungerer som det skal.

Selskapet meldte i helgen at de har stengt ned produksjonen på Skive-anlegget. Årsaken er en «mekanisk svikt» i brannkammeret på en av produksjonslinjene.

Les på E24+

Det er fortsatt hundre prosent ned til null for Quantafuel

I etterkant av problemene har Nordea Markets nedjustert kursmålet på Quantafuel-aksjen til 14 kroner fra 18 kroner, fortsatt med en salgsanbefaling, ifølge TDN Direkt.

«Vi forventer at det siste tilbakeslaget i Skive vil øke usikkerheten for driften på Skive og Quantafuel sine anlegg generelt», skriver Nordea.

«Vi oppdaterer våre risikoforutsetninger i henhold til dette og reduserer sannsynligheten for suksess på Skive og andre anlegg med 10 prosent på kort sikt og med 5 prosent for fremtidige anlegg», heter det.

Aksjen til Quantafuel har falt kraftig det siste året:

Evensen kaller den industrielle utviklingen for komplisert, og sier det har vært en forståelse for at Quantafuels satsing på Skive-anlegget har tatt tid.

– Men det er klart at folk begynner å bli utålmodige nå. Det er viktig at det blir løst.

Evensen sier han fortsatt har tro på at Quantafuel vil lykkes.

– Jeg sitter igjen med en ganske bra post, som jeg håper og tror skal utvikle seg.

– Den sektoren og det de jobber med er kjempespennende. Det skal noen få knepp til for at de får det til, sier han.

Småinvestorer satset før kurssmell

Mange småsparere har også satset på Quantafuel. Nettmegleren Nordnet er oppført på fjerdeplass på aksjonærlisten med 6,4 prosent av aksjene.

Ifølge investeringsøkonom Mads Johannesen sitter over 18.700 Nordnet-kunder i Norges med aksjen.

– Dette er en høyrisiko-aksjer og det har det vært hele veien. Forretningsmodellen er ny og innovativ, men uprøvd, sier han.

Publisert:

Her kan du lese mer om