Oppgang på Wall Street etter sterk start på resultatsesongen

New York-børsene steg markert torsdag, etter solide kvartalsrapporter fra storbanker og oppløftende trygdetall.

 • Lage Bøhren
 • Infront TDN Direkt
Publisert:

Etter tre dager med nedgang ble det opptur i det amerikanske aksjemarkedet torsdag. Slik endte dagen for de sentrale børsindeksene:

 • Dow Jones steg 1,55 prosent
 • S&P 500 endte opp 1,71 prosent
 • Nasdaq Composite klatret 1,73 prosent

I forkant av børsåpning hadde storbanker som Morgan Stanley, Bank of America, Citigroup og Wells Fargo alle levert resultater for tredje kvartal som slo analytikernes forventninger.

De tre førstnevnte endte alle opp torsdag, med Morgan Stanley og Bank of America opp henholdsvis 2,5 og 4,5 prosent.

J.P. Morgan leverte også sterkere tall enn ventet onsdag, men ble straffet med kursfall på 2,6 prosent. Aksjen har imidlertid hatt en sterk utvikling hittil i 2021, og er opp nær 31 prosent siden inngangen til året. Torsdag endte aksjen opp 1,45 prosent.

«Så langt har den overveldende majoriteten av store amerikanske selskaper klart å generere høyere lønnsomhet til tross for stigende lønnskostnader, siden salgsveksten har vært så robust. Vi forventer å se det samme i tredje kvartal, skriver Mark Haefele, investeringssjef i UBS Global Wealth Management, i et notat gjengitt av CNBC.

Sterke tall fra arbeidsmarkedet

Før børsåpning ble det også kjent at antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) var 293.000 personer i forrige uke, ifølge statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet.

På forhånd var antall førstegangssøkende ventet å være 319.000 personer, ifølge en konsensusprognose fra Trading Economics.

Dette er første gang jobless-tallene faller under 300.000 siden starten av pandemien, går det frem av meldingen om tallene.

Tallene fra uken før har blitt revidert opp fra 326.000 til 329.000.

Bekymret for inflasjonstall

Saint Louis-guvernør i Federal Reserve, James Bullard, sier det er en 50 prosent sannsynlighet for at inflasjonstallene vil holde seg høye. De høye kjerneinflasjonstallene gir grunn til bekymring.

Det sa guvernøren torsdag, ifølge internasjonale medier.

Bullard sier videre at arbeidsmarkedet er svært stramt, og at når obligasjonskjøpene er avsluttet ved utgangen av neste vår kommer arbeidsledigheten til å ligge på 3,5 prosent eller lavere.

Bullard er stemmende medlem i den såkalte FOMC-komitéen fra 2022.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. USA
 2. Dow Jones
 3. Nasdaq

Flere artikler

 1. Ny dag med nedgang på Wall Street

 2. Wall Street falt markant

 3. Ny opptur på Wall Street etter sterke kvartalstall

 4. Wall Street i pluss etter Fed-nyhet

 5. Apple dro Wall Street oppover etter mulighet for digitale førerkort på iPhone