Bratt Nordic Semiconductor-fall: – Noen hadde nok ventet mer ambisiøse vekstmål

AKSJEFALL: Nordic Semiconductor-aksjen faller over ti prosent etter selskapet la frem tredjekvartalstall og nye mål.
Publisert: Publisert:

Det norske databrikkeselskapet Nordic Semiconductor (NOD) leverte inntektsvekst i øvre del av egen guiding, og fremskynder milliardmål. Likevel faller aksjen over 10 prosent som Børsens mest omsatte selskap litt over klokken 14.

– Ordreinntaket, de langsiktige målene og wafer-tilgangen er det som styrer aksjen, forklarer Arctic-analytiker Kristian Spetalen til E24.

Wafer er en tynn skive med metaller som kan lede strøm (halvledere), som oftest laget av silisium.

Han vil ikke dra for bastante konklusjoner om aksjefallet før selskapets gjennomgang av de nye målene torsdag ettermiddag.

Han peker imidlertid på at ordreinntaket kan se litt svakt ut, og at noen kanskje hadde ventet mer ambisiøse vekstmål på lang sikt.

– Hadde de hatt tilgang på nok wafers, ville de klart å nå milliardmålet i 2022, tror jeg. Det er det som er vanskelige med aksjen, man vet ikke helt hvor mye de får tildelt.

Les også

Nordic Semiconductor fremskynder milliardmål

Mye kan allerede være priset inn

Den globale chipkrisen i kjølvannet av enorm etterspørselsøkning gjennom pandemien påvirker også NOD. Selskapet lager databrikker, men har outsourcet selve produksjonen til fabrikker i Asia. Der er tilgjengeligheten nå begrenset.

Arctic-analytikeren trekker frem at selskapet har vært flink til å skaffe seg tilgang på mer wafers, og at det nok er en fordel i den forbindelse å ha store kunder som Apple.

– De sier de har skaffet nok wafers til å sikre en milliard dollar i inntekter i 2023, og kombinert med ordreinntak, så bør de klare det. Derfra er veien videre til to milliarder dollar 25 prosent årlig vekst, noe de bør klare med fortsatt gode vekstutsikter for short-range businessen og økt salg innen cIoT (nettilkobling via mobilnettet, journ.anm.)

– Spørsmålet er nok mer hvor mye av dette som er priset inn, sier Spetalen.

Les på E24+

Ledelsen må levere for å bevare oppdriften for denne rakettaksjen

Foruten målet om én milliard dollar i inntekter i 2023, har selskapet ambisjon om å doble inntektene i perioden 2023–2026.

Analytikeren viser til at hvis man forutsetter 25 ganger EBITDA (brutto driftsresultat) i 2026, så er man på nesten 600 kroner per aksje, noe som impliserer en annualisert avkastning på 16 prosent.

– Det er over forventet markedsavkastning, men vi er altså et godt stykke ut i tid, sier han.

NOD-aksjen har steget godt over 400 prosent det siste året, og ligger etter dagens fall på 260 kroner per aksje, eller totalt 53,9 milliarder kroner. Arctic har en kjøpsanbefaling på aksjen, med kursmål 300 kroner.

Klokken 1530 vil selskapet gjennomgå utsiktene for selskapet nærmere.

Publisert: