Positiv stemning på Wall Street etter sterke resultater

Denne uken skal over 80 av de 500 selskapene på S&P 500 levere ferske tall, og det er resultatrapporter som er i fokus på Wall Street.

Netflix er blant dagens resultatkandidater på Wall Street.
Publisert:

Slik ser det ut på Wall Street ved stengningstid tirsdag:

  • Dow Jones er opp 0,57 prosent
  • Nasdaq opp 0,71 prosent
  • S&P 500 opp 0,74 prosent

Dow og S&P 500-indeksen er nå omtrent en prosent fra det høyeste nivået noensinne. Den positive utviklingen tirsdag sammenfaller med flere sterke resultater så langt i sesongen. Av alle som har levert kvartalstall har 82 prosent slått forventningene, ifølge Factset.

I løpet av ettermiddagen har farmasigiganten Johnson & Johnson og forbruksvareprodusenten Procter & Gamble levert ferske kvartalsrapporter – og begge overgikk forventningene.

Johnson & Johnson leverte et justert resultat per aksje på 2,6 dollar i tredje kvartal – over Refinitiv-konsensus på 2,35 dollar, ifølge TDN Direkt. Omsetningen på 23,3 milliarder dollar havnet samtidig under konsensus på 23,7 milliarder. Aksjen er opp 2,1 prosent.

Procter & Gamble overgikk på sin side både omsetnings- og resultatestimatene. Per aksje landet det justerte resultatet på 1,61 dollar, mot Refinitiv-konsensus på 1,59 dollar. Aksjen er ned 1,22 prosent.

Tirsdag har også oljeserviceselskapet Halliburton, forsikringsselskapet Travelers og banken Bank of New York Mellon levert tall før åpningstid, mens United Airlines står for tur etter stengetid.

Les også

Ny resultatuke på trappene: Tror Tesla håvet inn over 110 milliarder kroner

Ferske Netflix-tall

Strømmegiganten Netflix leverte sin rapport for kvartalet som har gått etter stengetid, og selskapet venter nå knallsterk vekst fremover på grunn av suksessen med den sørkoreanske serien «Squid Game». Netflix antar at selskapet vil få 8,5 millioner nye abonnenter på tampen av året.

Netflix har nytt godt av nedstengingen i kjølvannet av viruspandemien, og aksjen har klatret mer enn 70 prosent siden mars i fjor.

På vei inn i 2021 har imidlertid veksten i antallet nye abonnenter bremset opp, og Netflix har varslet at selskapet vil få 3,5 millioner nye abonnenter i tredje kvartal – betydelig mindre enn analytikerne ventet.

På forhånd var likevel investorer optimistiske til rapporten, mye takket være «Squid Game»-suksessen. Historisk sett har imidlertid aksjen en tendens til å falle etter resultatslipp, noe den har gjort seks av de siste syv gangene, ifølge CNBC.

Temperaturen holder seg høy også senere denne uken, når Tesla, IBM, Snap og AT&T skal levere sine rapporter.

Les også

Netflix venter knallsterk «Squid Game»-vekst

Teknologiopptur

Wall Street startet den nye uken med oppgang, og det var teknologiaksjene som ledet an mandag. Tirsdag er kraftselskaper som Dominion Energy og Enphase Energy blant de største vinnerne på S&P500.

De største børsene i Europa stengte stort sett høyere tirsdag, i likhet med de asiatiske børsene tidligere på dagen.

Oljeprisen har tatt seg opp i løpet av dagen, til 85,01 dollar fatet.

Publisert:
Gå til e24.no