Flex LNG økte resultatet kraftig – vil betale ekstra utbytte

Gassrederiet jekker opp utbetalingen til aksjonærene etter resultathopp.

Illustrasjonsfoto. Flex LNG har en flåte på 13 skip.
Publisert:

Oslo Børs-noterte Flex LNG, som eier en flåte med skip som frakter flytende naturgass, legger onsdag frem tallene for årets andre kvartal:

  • Resultatet etter skatt landet på 44 millioner dollar, mot 13 millioner dollar i andre kvartal 2021.
  • Inntektene endte på 84 millioner dollar, mot 66 millioner dollar i fjorårets andre kvartal.

I årets første kvartal tjente selskapet 56 millioner dollar, fremgikk det i rapporten lagt frem i mai.

Den gjennomsnittlige raten (TCE) til Flex LNG-skipene, som i stor grad er plassert på lengre kontrakter, var 70.707 dollar per dag i andre kvartal. Det var opp fra 62.627 dollar per dag i første kvartal.

Les på E24+

John Fredriksen og Tor Olav Trøim: Skal læregutten overgå mesteren?

Øker utbyttedryss

Rederiet vil dele ut et ordinært utbytte på 0,75 dollar per aksje for kvartalet pluss et ekstra utbytte på 0,50 dollar per aksje, til sammen 1,25 dollar.

Det er opp fra utbyttet på 0,75 dollar per aksje i første kvartal.

I rapporten peker Flex på at et sterkere spotmarked bidro til økte inntekter for tre av skipene som er på kontrakter knyttet opp mot markedsutviklingen.

– Vi er midt i en global gass-skvis hvor kjøperne, spesielt i Europa, prøver å få tak i LNG-laster for å sikre nok energiforsyning før vinteren, sier Flex LNG-sjef Øystein Kalleklev.

Samtidig har rederiet inngått sikringsavtaler på renter. I kvartalet ble det bokført gevinster på 14,9 millioner dollar på slike avtaler.

Flex LNG gjentar forventningene om inntekter på 90 millioner dollar i tredje kvartal og mellom 90 og 100 millioner dollar for fjerde kvartal.

Mener aksjen er fullt verdsatt

Kepler Cheuvreux nedgraderte tirsdag Flex LNG til en hold-anbefaling, fra tidligere kjøp. Kursmålet ble satt til 366 kroner per aksje.

Meglerhuset anser aksjen som nær fullt ut verdsatt, og øyner få store triggere for kursen.

«Det klart positive er at Flex LNG nå har en svært forutsigbar inntektsstrøm fra sine faste kontraktsbase som er mer eller mindre fullbooket gjennom 2024», fremgår det.

Flex LNG-aksjen er det siste året opp 188 prosent på Oslo Børs til en kurs på 342,6 kroner. Markedsverdien er 18,5 milliarder kroner.

Selskapet meldte i slutten av juni om faste kontrakter for 7,5 milliarder kroner over 24 år, og gjennom det siste året er skipenes eksponering mot spotmarkedet blitt redusert betydelig gjennom inngåelse av flere lengre kontrakter.

Skipsreder John Fredriksen er største aksjonær i Flex LNG.

Les også

Flex LNG øker ordrereserven med 7,5 milliarder

Publisert:
Gå til e24.no