Equinors kvartalsrapport

Oljeopptur for Equinor: – Vi er forberedt på volatilitet

Equinor-sjef Anders Opedal ser muligheter for fortsatt høy oljepris, men beskriver markedet som nervøst. – Det skal veldig lite til før markedet reagerer med store svingninger, sier han.

Equinor-sjef Anders Opedal.
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert: Publisert:

Tidligere denne måneden falt oljeprisen fra 76 dollar fatet til 68 dollar fatet bare i løpet av noen få dager, men onsdag har prisen igjen steget til rundt 75 dollar fatet.

Det er langt høyere enn på samme tid i fjor, og et prisnivå som oljebransjen bare har opplevd i noen få, korte perioder den siste femårsperioden.

Oppgangen bidro til at Equinor-sjef Anders Opedal onsdag kunne legge frem et av selskapets beste resultater de siste årene. Equinor-sjefen understreker at markedet er nervøst, men ser i utgangspunktet lyst på energiprisene også fremover.

– De underliggende elementene er til stede for at det blir høye priser fremover, sier Opedal til E24.

Han peker på at verdensøkonomien er på vei tilbake etter halvannet år med pandemi, og at oljeforbruket har gått opp.

– Fortsatt har vi igjen at flyindustrien kommer opp å gå. Men så er vi midt i en pandemi, og jeg tror vi vil se nedstengninger rundt omkring i verden også utover høsten. Det kan holde behovet litt nede litt lenger, sier Opedal.

– Forberedt på volatilitet

Når det gjelder tilbudssiden for olje peker Opedal på at det er god disiplin i Opec+, som har vedtatt å begrense sin oljeproduksjon for å holde prisene oppe. Og i USA gir oljeselskapene heller tilbake penger til aksjonærene enn å satse på ubegrenset vekst, påpeker Equinor-sjefen.

– Derfor tror jeg vi får en balanse fremover i det området vi er i nå. Men det skal veldig lite til før markedet reagerer med store svingninger. Så vi er forberedt på volatilitet i oljemarkedet, sier Opedal.

Samlet sett oppnådde Equinor i snitt en oljepris på 63,7 dollar fatet i andre kvartal, mens selskapet i snitt oppnådde en pris på 22,9 dollar fatet i samme kvartal i fjor.

Etter oljeprisfallet frem til 2016 har oljeprisen for det meste ligget under dagens nivå, men i 2018 var den i en periode oppe i rundt 85 dollar fatet. På det laveste etter coronakrisen i fjor var prisen nede i under 20 dollar fatet (se figur).

Sterke tall fra Equinor

Equinor leverte et justert resultat før skatt på 4,64 milliarder dollar i andre kvartal, opp fra 354 millioner dollar i samme kvartal i fjor.

Equinor rapporterte følgende tall for de ulike segmentene i selskapet:

 • Exploration & Production Norway: Justert resultat på 3,96 milliarder dollar, opp fra minus 85 millioner dollar på samme tid i fjor
 • Exploration & Production International: Justert resultat på 399 millioner dollar, opp fra minus 379 millioner dollar i samme kvartal i fjor
 • Exploration & Production USA: Justert resultat på 230 millioner dollar, opp fra minus 341 millioner dollar på samme tid i fjor
 • Marketing, Midstream & Processing: Justert resultat på 144 millioner dollar, ned fra 1,16 milliarder dollar i andre kvartal i 2020
 • Renewables: Justert resultat på minus 31 millioner dollar, ned fra minus én million dollar på samme tid i fjor
Les også

Equinor mangedoblet fjorårets resultat

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Equinors kvartalsrapport
 2. Anders Opedal
 3. Equinor
 4. Flyindustrien
 5. Oljeproduksjon
 6. Verdensøkonomien
 7. Nordsjøolje

Flere artikler

 1. Equinor mangedoblet fjorårets resultat

 2. Rekordtall fra Equinor

 3. Nytt rekordtall fra Equinor i første kvartal

 4. Ekstraordinært Equinor-grep: Lar olje ligge for å selge mer gass

 5. Equinor-sjefen: – Gassmarkedet er ekstremt sterkt