Scatec legger stort vannkraftprosjekt i Myanmar på is

Det norske selskapet Scatec har innstilt arbeidet med et storstilt vannkraftprosjekt i Myanmar grunnet militærkuppet i februar.

Demonstranter med et bilde av Myanmars avsatte sivile leder Aung San Suu Kyi under en protest i Yangon torsdag. Flere store vannkraftprosjekter, deriblant et norsk, er innstilt i Myanmar. Militærjuntaen ønsker at de skal fortsette.

AP / NTB
  • NTB
  • E24
Publisert: Publisert:

Middle Yeywa Hydropower Project skulle bidratt til bedre levekår for millioner av mennesker, skriver tidsskriftet, skriver Bistandsaktuelt.

– I lys av den uoversiktlige situasjonen har videre arbeid med prosjektet blitt satt på vent, opplyser direktør for Scatecs vannkraftprosjekter, Jarl Kosberg, til fagbladet.

Han oppgir også at selskapet ikke har hatt noen dialog med militærjuntaen, som tok makten i et kupp 1. februar, og som siden har slått hardt ned på protester mot kuppet.

Solenergiselskapet Scatec Solar kjøpte i fjor vannkraftgiganten SN Power for 11 milliarder kroner. Med på kjøpet var kontrakten på byggingen av det som skulle bli Myanmars største vannkraftverk i delstaten Shan.

Kosberg vil overfor Bistandsaktuelt ikke oppgi hvor mye penger SN Power har brukt på prosjektet siden avtalen med myanmarske myndigheter ble inngått i 2014, men han sier at prosjektet fortsatt er i utviklingsfasen. Selskapet anslår at det vil ta fire-fem år å bygge vannkraftverket, som blant annet skulle bestå av en 160 meter høy demning.

Kosberg sier også at han håper situasjonen vil endre seg slik at prosjektet kan ferdigstilles.

Scatec-aksjen er ned 1,24 prosent til kurs 247,80 kroner på Oslo Børs ved lunsjtider torsdag.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Scatec (tidl. Scatec Solar)
  2. SN Power
  3. Myanmar

Flere artikler

  1. Telenor motsetter seg lovforslag fra militærjuntaen i Myanmar

  2. EU innfører sanksjoner mot Kina for første gang på over 30 år

  3. Oljefondet knyttes til militærstyrt selskap i Myanmar

  4. Norske banker har investert i selskap som skal ha finansiert militærregimet i Myanmar

  5. Scatec planlegger investeringer på 100 milliarder