Rec Silicon minsker underskuddet i fjerde kvartal

Solenergiselskapet rapporterer høyere inntekter, og ser optimistisk på utsiktene for fabrikken i Moses Lake.

Rec Silicons anlegg i Moses Lake i USA.
Publisert: Publisert:

Solenergiselskapet Rec Silicon melder om et inntektsløft til 36 millioner dollar (304 millioner kroner) i fjerde kvartal, fra 32 millioner på samme tid i fjor. Det gir et brutto driftsresultat (ebitda) på 1,9 millioner dollar, opp fra minus 3,0 millioner dollar.

Totalt krymper underskuddet til 27 millioner dollar etter skatt, fra 46 millioner i fjerde kvartal i 2019.

«Markedet har tatt seg opp igjen etter covid-19-svekkelsen, og etterspørselen etter REC Silicons silisiumgass og polysilisium forventes å være sterkere gjennom 2021», skriver konsernsjef Tore Torvund, i børsmeldingen.

Han tilføyer at selskapet har hatt fremgang i diskusjonene med batteriselskaper om bruk av silan, og at han er optimist med tanke på å kunne restarte anlegget i Moses Lake, slik at selskapet igjen blir lønnsomt.

Fortsatt usikkerhet rundt Moses Lake

Høye tollsatser stengte i praksis Rec ute fra det viktige kinesiske markedet, hvilket førte til at selskapet måtte stenge Moses Lake-fabrikken, som kostet 1,7 milliarder dollar, i andre kvartal 2019.

En gjenåpning av anlegget knyttet til batteriproduksjon vil imidlertid kreve nye investeringer, og er fortsatt svært usikker.

Rec Silicon produserte 192 tonn polysilisium i fjerde kvartal, ned fra 237 tonn kvartalet før. Lagerbeholdningen falt i samme kvartal med 146 tonn.

Selskapet som blant annet leverer silisium til solcelleindustrien, har en markedsverdi på drøye åtte milliarder kroner, etter at aksjekursen det siste halvåret har steget over 500 prosent.

Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker eier gjennom Aker Horizons 24,7 prosent av aksjene Rec Silicon.

Her finner du tallene
Les på E24+

Les også: (+) Rec Silicons kurshopp kan virke tullete. Eller?

Publisert: