Markant tek-oppgang på Wall Street

Teknologiaksjene var i fokus da Wall Street avsluttet uken med bred oppgang. Netflix-resultatet for fjerde kvartal gav aksjen en solid opptur.

Publisert:

De amerikanske nøkkelindeksene steg på ukens siste handelsdag. Gårsdagen endte med nedgang på i underkant av én prosent.

Slik så det ut ved stengetid:

  • Dow Jones steg 1,0 prosent
  • Nasdaq endte opp 2,66 prosent
  • S&P 500 steg 1,89 prosent

Nasdaq-indeksen ledet an oppgangen fredag kveld, godt hjulpet av tek-gigantene Netflix og Alphabet.

Jeff Kilburg, grunlegger av investeringsfirmaet KKM Financial, sier til CNBC at man nå ser litt mer vektlegging på den mørbankede teknologisektoren, fordi folk begynner å bli litt mer oppmerksomme på mulighetene i teknologifallet man så i 2022.

Netflix skjøt fart

Strømmegiganten knuste forventningene med en kraftig vekst i nye abonnenter, samtidig takket Netflix-sjef Reed Hastings for seg.

Tallene fra fjerde kvartal viser at selskapet fikk 7,6 millioner nye betalende abonnenter. Det er vesentlig flere nye brukere enn ventet. På forhånd anslo selskapet at brukerveksten ville være på 4,5 millioner globalt.

Aksjen endte med en oppgang på 8,46 prosent.

Netflix fikk sammen med en rekke andre teknologiselskaper en solid opptur fredag.

Til tross for gode tall, så er det analytikere som fremdeles emner det er for tidlig å kjøpe aksjen.

– Fra et verdsettelsesperspektiv bekymrer vi oss for at Netflix oppgang er for høy, siden veksten hovedsakelig er avhengig av prisøkninger, skrev Needham-analytiker Laura Martin i et notat fredag.

Les også

Reed Hastings går av som Netflix-sjef

Alphabet kutter stillinger

Googles morselskap Alphabet vil kutte mer enn 6 prosent av arbeidsstokken. Det skriver administrerende direktør Sundar Pichai i en e-post, ifølge Bloomberg.

Nedbemanningen innebærer et kutt på rundt 12.000 stillinger.

Kuttene skal skje internasjonalt og gjelder hele selskapet, ifølge Pichai. I e-posten skriver at han tar «fullt ansvar for beslutningene som førte oss hit».

Aksjen endte opp 5,34 prosent.

Les også

Netflix søker kabinansatt til ett av sine privatfly

Tek-oppgang

Onsdag varslet IT-giganten Microsoft at de skal si opp 10.000 ansatte. Nedbemanningen kommer som en følge av at selskapet forbereder seg på lavere inntektsvekst.

Microsoft legger frem kvartalsresultater tirsdag

Fredag kveld steg aksjen 3,57 prosent.

Les også

USA har nådd gjeldstaket – Yellen setter i gang «spesialtiltak»

Amazon og Facebook-eier Meta har tidligere varslet at de skal gjøre kutt blant ansatte. Mange store teknologiselskaper opplever høyere kostnader og tøffere tider i horisonten.

Amazon steg 3,81 prosent, mens Meta endte opp 2,37 prosent.

Les også

USAs visesentralbanksjef sier at rentene må forbli høye

Tesla på sin side steg 4,91 prosent fredag.

Elon Musk møter i retten i disse dager angående esla-oppkjøpet som aldri ble noe av. Den kan ende med milliarderstatning til investorer som satset på selskapet.

I en melding på Twitter – selskapet han endte med å kjøpe i fjor – skrev Musk 7. august 2018 at han hadde finansieringen på plass til å kjøpe opp Tesla for 72 milliarder dollar. Senere fulgte han opp med en melding som antydet at en avtale var nær forestående. Tesla-aksjen steg, men oppturen tok brått slutt etter en uke, da det ble klart at Musk ikke hadde sikret seg pengene og oppkjøpet ikke ble noe av.

Les også

Musk må i retten for å svare Tesla-aksjonærer om oppkjøpshint

Publisert:
Gå til e24.no