Nye banktiltak: Stenger nok en bank

Amerikanske myndigheter stenger New York-banken Signature Bank. Samtidig varsles tiltak som sikrer at kundene vil ha tilgang til midlene i bankene som har blitt stengt. Wall Street-indeksene løftes i førhandelen natt til mandag.

Publisert:

Sent søndag kveld kommer flere nyheter om den dramatiske banksituasjonen i USA, etter at Silicon Valley Bank ble stengt før helgen.

Amerikanske myndigheter har søndag besluttet å stenge den New York-baserte banken Signature Bank.

Det kommer frem i en felles uttalelse fra finansminister Janet Yellen, Fed-sjef Jerome Powell og FDICFDICAmerikansk føderalt sikringsfond-topp Martin J. Gruenberg.

– I dag tar vi avgjørende grep for å sikre den amerikanske økonomien ved å forsterke publikums tillit til vårt banksystem. Dette steget vil sikre at det amerikanske banksystemet fortsetter å gjøre sine vitale oppgaver i å beskytte innskudd og gi tilgang til kreditt for husholdninger og selskaper på en måte som legger til rette for sterk og bærekraftig økonomisk vekst, skriver de tre toppene i uttalelsen.

Disse tiltakene innebærer blant annet at innskudd som er gjort i de to bankene som nå har blitt overtatt av staten, vil være tilgjengelig selv om de overstiger sikringsfondet FDICs opprinnelige grense på 250.000 dollar.

Les også

Bankkollapsen i Silicon Valley: – Ingen grunn til å være bekymret for norske sparepenger

Dette har finansminister Yellen besluttet i samråd med president Joe Biden etter å ha mottatt råd fra Federal Reserve og FDIC, heter det i uttalelsen.

Nyheten bidrar til at de amerikanske børsene løftes i førhandelen foran børsdagen mandag. Ved 00.15-tiden natt til mandag er de tre toneangivende indeksene opp mellom 0,6 og 1,1 prosent i førhandelen.

Selv om innskudd nå sikres, understrekes det at både aksjonærer og usikrede långivere ikke vil ha noen beskyttelse. Alle kreditorer i de to bankene vil dermed bli behandlet på ordinær måte i henhold til landets lover.

Federal Reserve har samtidig kunngjort at de vil gjøre ytterligere finansiering tilgjengelig for «kvalifiserte» innskuddsinstitusjoner for å sørge for at bankene har evne til å møte behovene til alle som har satt inn penger.

Les også

Silicon Valley Banks toppsjef dumpet aksjer

Publisert:

Her kan du lese mer om