Link Mobility skjøt opp på positiv Børs

IT-selskapet Link Mobility er blant dagens klare børsvinnere, og er også en av de mest omsatte aksjene. Børsen og oljeprisen vendte oppover etter ferske inflasjonstall fra USA.

Pilene har pekt oppover på Oslo Børs etter påske.
Publisert:

Oslo Børs har vært moderat opp gjennom hele formiddagen onsdag, men oppgangen tiltok etter at prisveksten i USA viste seg å dempe seg mer enn markedet ventet.

Hovedindeksen var opp rundt én prosent like etter tallslippet klokken 14.30, men oppgangen har siden dempet seg. Ved stengetid er Hovedindeksen opp 0,48 prosent.

Også oljeprisen klatret etter inflasjonstallene. Nordsjøolje (brent spot) handles for 86,83 dollar fatet i skrivende stund – opp 1,6 prosent siden midnatt.

Les på E24+

Aksjetips fra Delphi og DNB: Knuste børsen – slik satser de nå

SAS-aksjen raser

Flyselskapet SAS falt tungt gjennom handelsdagen.

Ved stengetid er aksjen ned 29,7 prosent, til en kurs på 0,2495 kroner per aksje. Det skjedde etter et fall på over 11 prosent tirsdag.

Den danske avisen Berlingske skriver onsdag at SAS sannsynligvis avnoteres i løpet av året. Ifølge avisen sier sentralt plasserte, anonyme kilder i selskapet at det vil «være meget overraskende» om SAS fortsatt er et børsnotert selskap i høst.

Analytiker i Sydbank, Jacob Pedersen, knytter aksjefallet til ryktene om avnotering.

– Frykt for avnotering og total utvanning av eksisterende aksjonærer, sier han om årsaken til det bratte kursfallet.

Søndag skrev E24 at flyselskapet kan bli tatt av Børs i forbindelse med konkursprosessen selskapet går gjennom i USA.

SAS-sjef Anko van der Werff  vil selge nye aksjer for 9,5 milliarder kroner. Det kom frem i en melding fra flyselskapet søndag kveld. Aksjen til flyselskapet falt 11,25 prosent tirsdag.

Les også

Sjefstrateg: – Inflasjon ikke lenger et stort problem i USA

Link Mobility skyter opp

IT-selskapet Link Mobility, som har spesialisert seg på utvikling av mobilkommunikasjon, er blant dagens klare børsvinnere, og er også en av de mest omsatte aksjene.

Link Mobility-aksjen steg 9,3 prosent gjennom handelsdagen.

Arctic Securities har tatt opp dekning på Link Mobility med en kjøpsanbefaling og kursmål 18 kroner per aksje. Meglerhuset argumenterer for at nåværende verdsettelse priser inn et stresset scenario og på deres 2023-estimat for justert driftsresultat på 512 millioner kroner, tilsvarende en vekst på 40 prosent, er dette fullstendig derisket.

Slik går det med et knippe av de andre mye omsatte aksjene på Oslo Børs i skrivende stund:

  • Equinor opp 1,1 prosent
  • Aker BP steg 0,9 prosent
  • Yara steg 0,46 prosent
  • Frontline falt 0,03 prosent

Norse Atlantic-aksjen raser etter blemme

Flyselskapet Norse Atlantic falt mer enn 13,9 prosent.

Det skjedde etter at selskapet meldte om en «teknisk feil» i et prospekt knyttet til antall tegningsrettigheter hver eksisterende aksjonær vil få i en reparasjonsemisjon.

Ifølge finansdirektør Ben Boiling er det snakk om en feilkalkulering fra tilretteleggerne, som ikke ble oppdaget før informasjonen om reparasjonsemisjonen ble sendt ut tirsdag.

– Jeg tror aksjekursen er knyttet til reparasjonsemisjonen, og det er ingen stor overraskelse at den trender lavere, sier Boiling til E24.

Høyere rater for Höegh Autoliners

Höegh Autoliners steg 4,4 prosent, og var mye omsatt gjennom dagen. Det skjer etter at bilfraktrederiet kom med sin månedsoppdatering onsdag morgen.

Höegh Autoliners transporterte 1,3 millioner kubikkmeter med last i mars 2023. Totalt for første kvartal transporterte selskapet 4 millioner kubikkmeter.

Gjennomsnittlig bruttofraktrate i mars var 96,1 dollar per kubikkmeter, opp 11,4 prosent sammenlignet med snittraten i fjerde kvartal 2022. Gjennomsnittlig netto fraktrate i mars var 79,8 dollar per kubikkmeter, en oppgang på 16,9 prosent.

«Samlet sett en sterk oppdatering fra Höegh Autoliners, som ikke viser tegn til en nedbremsing i biltransportmarkedet» skriver meglerhuset Fearnley Securities i en oppdatering, ifølge Infront TDN Direkt.

Publisert: