Oppgang på flere asiatiske børser: Fortsatt uro i Hongkong

Sydney-børsen leder an i børsoppgangen onsdag.

Illustrasjonsbilde.

Issei Kato / Reuters
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

Det er oppgang på flere asiatiske børser onsdag morgen etter at de amerikanske børsene steg dagen før, men i Hongkong fortsetter uroen, hvor parlamentet buet ut leder Carrie Lam før en tale.

I USA steg både teknologiindeksen Nasdaq og den brede S&P500-indeksen med over én prosent tirsdag, etter en sterk start på resultatsesongen. En rekke storbanker, kapitalforvalteren Blackrock, farmasigiganten Johnson & Johnson og helseforsikringsselskapet UnitedHealth steg alle etter sine resultatrapporter.

Natt til onsdag ba Kina USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk, etter at Representantenes hus vedtok et lovforslag som støtter demonstrantene i Hongkong. Utspillet bidro til å sende amerikanske futures nedover, og preger samtidig børsdagen i Asia.

Uro i parlamentet

Hongkong-børsen var også opp i natt, men falt bratt etter klokken 05 i forbindelse med at administrasjonens leder Carrie Lam skulle tale til parlamentet. Lam ble to ganger avbrutt av parlamentsmedlemmer som demonstrerte mot det omstridte lovforslaget.

Rundt klokken 06.15 norsk tid var Lam i gang med sin tale, men da måtte hun tale til parlamentet via en videooverføring.

Slik er utviklingen på børsene i Asia og Stillehavsregionen:

 • Nikkei 225 i Tokyo stiger 1,03 prosent
 • Hang Seng i Hongkong opp 0,01 prosent
 • Kospi i Seoul stiger 0,50 prosent
 • Shanghai Composite ned 0,28 prosent
 • STI i Singapore stiger 0,6 prosent
 • ASX 200 i Sydney opp 1,22 prosent

Amerikanske banker klatret

I USAs aksjemarkeder markerte J.P. Morgan Chase seg med en opptur på 3,06 prosent tirsdag, etter en fersk kvartalsrapport der selskapet ifølge CNBC satte omsetningsrekord. Citigroup leverte litt over forventningene og klatret 1,44 prosent.

Aksjene i Goldman Sachs og Wells Fargo endte opp henholdsvis 0,34 og 1,62 prosent, etter å ha falt fra start i kjølvannet av ferske resultatrapporter.

Kapitalforvalteren Blackrock steg 2,43 prosent, farmasigiganten Johnson & Johnson steg 1,62 prosent, og United Health steg 8,15 prosent) etter å ha levert resultater.

– Alt kommer til å handle om resultater de neste par ukene, og det er en bra ting, sier sjefstrateg Oliver Pursche ved Bruderman Asset Management til Reuters.

– Disse tidlige signalene er et veldig positivt tegn, legger han til.

Fortsetter brexit-samtaler

Flere europeiske børser steg tirsdag på nyheter om mulig fremgang i brexit-forhandlingene, og onsdag fortsetter britiske utsendinger diskusjonene med EU før et todagers EU-toppmøte torsdag.

Det er ventet at en enighet må være på plass i løpet av onsdag for at Storbritannia skal rekke å bli ferdig i tide. Parlamentet avviste flere ganger statsminister Theresa Mays overgangsavtale med EU, og hvis hennes etterfølger Boris Johnson lander en endret avtale med EU, må parlamentet godkjenne den lørdag, i sitt første nødinnkalte møte på 37 år, ifølge BBC.

Parlamentet har pålagt Johnson å be EU om utsettelse hvis ingen avtale godkjennes. Dette må i så fall også gjøres innen lørdag 19. oktober. Storbritannia skal etter planen forlate EU den 31. oktober.

IMF senket tirsdag ettermiddag sine spådommer for verdensøkonomienTopix-indeksen i Japan på sitt høyeste nivå på ti månederLam har blitt avbrutt to ganger i Parlamentet

Her kan du lese mer om

 1. Tokyo-børsen
 2. Singapore-børsen
 3. Hongkong-børsen
 4. Seoul-børsen
 5. Shanghai-børsen
 6. Sydney-børsen
 7. Aksjelive

Flere artikler

 1. Nok et nederlag for Boris Johnson: – Dette lovforslaget stopper i praksis forhandlingene

 2. Boris Johnson vurderer å trekke brexitloven

 3. Nytt nederlag for Boris Johnson kan gi pund-svekkelse

 4. Annonsørinnhold

 5. Boris Johnson har mistet flertallet i Parlamentet

 6. Brexitsamtalene fortsetter – ingen gjennombrudd i natt