Equinor danner krisestab mot coronavirus

Equinor setter ned en egen gruppe som skal håndtere coronaviruset for selskapet. – Dette er utfordrende tider, sier konsernsjef Eldar Sætre.

Carina Johansen
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:,

For å håndtere coronasituasjonen og et kraftig fall i oljeprisen til rundt 30 dollar fatet har Equinor dannet en egen krisestab som skal ledes av konserndirektør Pål Eitrheim.

Endringen i konsernledelsen er midlertidig og skal samordne selskapets ressurser som svar på spredningen av coronaviruset og de økonomiske følgene av tiltakene mot viruset, opplyser selskapet.

– Dette er utfordrende tider for oss alle, som enkeltpersoner, familier, samfunn og selskaper. Vi står overfor usikkerhet, mange er bekymret for egen og familiens helse, andre for å miste jobben og for framtiden, sier konsernsjef Eldar Sætre.

– Vår reaksjon må være å gjøre vårt ytterste for å begrense spredningen av viruset og ivareta sikkerhet og helse. Samtidig må vi gjøre alt vi kan for å holde driften og virksomheten i gang og produsere og levere energien verden trenger, sier Sætre.

Equinor-aksjen steg først 2,79 prosent tirsdag etter åpning, men oppgangen har senere snudd til et fall.

I skrivende stund er aksjen ned 1,5 prosent.

Les også

Omtrent 1.000 ansatte i oljebransjen har fått permitteringsvarsel, sier fagforbundsleder til NRK

– Vil påvirke Equinor i lang tid

Eitrheim er i dag konserndirektør for Nye energiløsninger i selskapet, og skal rapportere direkte til konsernsjefen, som venter at oljeprisfallet vil kunne få store konsekvenser for oljebransjen og Equinor. Direktør Jens Økland skal fungere som leder for Nye energiløsninger mens Eitrheim er leder for Equinors krisestab, som selskapet omtaler som et «midlertidig konsernprosjekt».

– Utbruddet av koronaviruset og fallet i råvarepriser vil påvirke Equinor i lang tid fremover. Vi er et robust selskap med solid balanse, og vi drar nå virkelig nytte av sterke forbedringer de siste årene, sier Sætre.

– Men det blir nødvendig med sterke tiltak for å redusere risiko, beskytte virksomheten og driften, og sikre selskapets langsiktige robusthet. Jeg har derfor bedt Pål Eitrheim om å lede arbeidet vårt med dette og det vil stå øverst på dagsorden for konsernledelsen og styret, sier konsernsjefen.

Reduserer bemanningen

Selskapet tar nå grep for å fjerne ikke-kritisk personell fra plattformene sine.

Det kan til enhver tid være tusenvis av personer på norsk sokkel, som driver med utbygginger, vedlikehold og modifikasjoner. Siden spredning av smitte på en plattform er problematisk, vil Equinor redusere bemanningen så mye de kan.

«Det vil være usikkerhet og volatilitet fremover, og Equinor vil kontinuerlig vurdere tiltak for å svare på dette. Å holde produksjonen i gang og sikre at vi kan levere olje og gass til våre kunder har høy prioritet», skriver selskapet i en melding.

Selskapet stanset i forrige uke aktiviteten ved Martin Linge, som er under utbygging i Nordsjøen, etter at en ansatt var bekreftet smittet av coronaviruset. Bare 70 personer skal være igjen for å drive de nødvendige systemene på plattformen.

Midlertidige endringer i konsernledelsen for å svare på koronavirusutbruddet - equinor.com
Les også

Aktiviteten ved Martin Linge stoppes

Her kan du lese mer om

 1. Equinor
 2. Coronaviruset
 3. Eldar Sætre
 4. Bemanning
 5. Nordsjøen
 6. Norsk sokkel

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Equinor oppretter krisestab mot koronaviruset

 2. Betalt innhold

  Eldar Sætre: – Har aldri opplevd maken

 3. Betalt innhold

  Eldar Sætre om kaos, ro og ros – og bonus-nei

 4. Annonsørinnhold

 5. CNBC: USA vurderer flyforbud til Kina etter virusutbrudd

 6. Betalt innhold

  NRK: Rundt 1000 ansatte i oljebransjen har fått permitteringsvarsel