Børsdagen

Kraftig fall på Oslo Børs etter oljeprisstup

Oslo Børs avslutter en uke full av markedssvingninger med et nytt kraftig fall, mens oljeprisen raser nedover.

 • Martin Hagh Høgseth
 • Amalie Frøystad Nærø
 • Anders Nybakken Kvale
 • Asgeir Aga Nilsen
 • Ine Brunborg
Publisert:

Fredag markerer nok en kraftig nedtur for Hovedindeksen på Oslo Børs, som falt 4,43 prosent.

Samtidig dundrer oljeprisen nedover, i skrivende stund rundt syv prosent til 46,84 dollar, etter meldinger om at Opec+-møtet endte uten en avtale. Ifølge Bloomberg skal partene hverken ha blitt enige om å forlenge eksisterende kutt, eller om å utvide kuttavtalen.

Alle de mest omsatte selskapene på Børsen er i negativt terreng ved stengetid. Equinor er mest omsatt, og følger oljeprisen nedover med et fall på 5,37 prosent.

Deretter følger DNB, ned 7,29 prosent, foran Nel og Aker BP som falt henholdsvis 3,95 og 7,94 prosent.

Les også

Virusfrykten har barbert bort 400 milliarder på Oslo Børs

– Sur stemning

– Det er sur stemning i markedet. Det har selvsagt med viruset og økende smitte å gjøre. Det er større og større bekymring for hvordan det vil ramme økonomien. Oljeprisfallet slår ekstra hardt på Oslo Børs, sier sjefstrateg Erik Bruce i Nordea til E24.

Bruce tror virusfrykten vil gi seg etter hvert.

– Da regner jeg med at veksten tar seg opp igjen og økonomien begynner å fungere mer normalt. Jeg tror på at aksjemarkedet om tre til seks måneder er høyere enn i dag, men det kan bli mye uro på veien dit, sier han.

Les også

Norwegian-ras: Meglerhus tror selskapet vil bryte lånevilkår

Børsras for Norwegian

Norwegian-aksjen raste 22,78 prosent etter at ABG Sundal Collier tidligere på dagen kom med en ny analyse. Her mener meglerhuset at flyselskapet vil tape 2,6 milliarder kroner i første kvartal og være i brudd med lånevilkår i andre kvartal.

Bank Norwegian-eier Norwegian Finans Holding falt samtidig 13,14 prosent. Det skjer etter at selskapet på formiddagen offentliggjorde at Finanstilsynet vurderer å hindre banken i å betale utbytte.

Les også

Finanstilsynet vurderer å hindre Bank Norwegian fra å betale planlagt utbytte

Kraftig rentefall

Fortsatt preger virusfrykten markedene verden over. Torsdag kveld falt de toneangivende indeksene på Wall Street over tre prosent, noe som i natt dro med seg de asiatiske børsene nedover.

Samtidig har renten på tiårige amerikanske statsobligasjoner i natt falt til en ny bunnrekord. Renten raste ved sekstiden til 0,81 prosent. Bare det siste døgnet har renten falt rundt 0,2 prosentpoeng.

Tilbake på Oslo Børs faller DNB nær syv prosent som den mest omsatte aksjen ved lunsjtider. Bak følger hydrogenselskapet Nel som faller 8,13 prosent, og Mowi som er ned 3,83 prosent.

Ellers faller Hydro 3,71 prosent og Aker BP 3,10 prosent i skrivende stund.

Les også

Elkem stenger hovedkontor etter corona-smitte

Elkem corona-stenger

morgenen har også Elkem varslet at selskapet stenger ned hovedkontoret etter at en ansatt er bekreftet smittet av coronaviruset. Vedkommende er ifølge selskapet i god form. Elkem-aksjen endte ned 6,09 prosent uten at det nødvendigvis er koblet til at hovedkontoret er stengt.

– Vi har fått bekreftet at en av våre ansatte er smittet. Vi jobber nå med å identifisere hvem vedkommende har vært i kontakt med og informere dem om videre tiltak gjennom lege, sier Fredrik Norman i Elkem til E24.

Hovedkontoret ligger i Drammensveien på Skøyen i Oslo.

Les også

Kraftig børsfall i Asia – aksjeras i Tokyo og Sydney

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Oslo Børs
 3. Aksjelive
 4. Hovedindeksen OSEBX

Flere artikler

 1. Oslo Børs avslutter i pluss etter urolig handel

 2. Oslo Børs falt med resten av verden

 3. – Ganske spesielt for Norges største selskap

 4. Oslo Børs avslutter dagen ned etter en liten opptur

 5. Oslo Børs halverte fallet – Hovedindeksen falt 5,3 prosent