Handelen i Adevinta og Schibsted-aksjene stanses

Adevinta skal være nær en avtale om å kjøpe Ebays markedsplasser i en avtale som kan gjøre Ebay til storeier og doble selskapets markedsverdi.

 • Martin Hagh Høgseth
 • Hanna Ghaderi
Publisert:

Handelen i Schibsted og Adevinta er stanset mandag morgen i påvente av en melding fra selskapene. Det opplyses i to ulike børsmeldinger på morgenkvisten.

Handelsstansen kommer etter at ryktebørsen det siste døgnet har vært brennhet: Adevinta skal angivelig kjøpe Ebays rubrikkvirksomhet.

Wall Street Journal meldte mandag morgen at en avtale kan bli klar i løpet av dagen, dermed er det nærliggende å tro at det er dette Adevinta kan varsle nå.

Ifølge kilder til avisen kan Ebays markedsplasser bli verdsatt til «8 milliarder dollar eller mer» i avtalen. Dette sammenfaller med opplysninger Reuters omtalte før helgen.

Ved 09.45-tiden melder Bloomberg at Adevinta ifølge kilder skal være nær en avtale verdt 9 milliarder euro, som innebærer en miks av kontanter og aksjer.

Ni milliarder dollar tilsvarer 83,4 milliarder kroner. Til sammenligning lå Adevintas markedsverdi på 78,8 milliarder kroner før handelen ble stanset.

E24 har vært i kontakt med Schibsted som opplyser at de ikke har noen kommentar på nåværende tidspunkt.

– Koker ned til hva Adevinta betaler

– Vi har ikke fått noen bekreftelse på noen pris enda, men Adevinta har vært ganske klare på at de vil ekspandere gjennom oppkjøp og sammenslåinger, sier senioranalytiker Sarah Simon i Berenberg Bank.

Simon legger også til at det ikke har vært store virksomheter til salgs som ikke er kontrollert av store selskaper, og at Ebay dermed har vært en stor kandidat.

– Det hele koker ned til hva Adevinta betaler for markedsplassen. Vi har ingen konklusjon på om det er en god avtale før prisen er kjent, sier senioranalytikeren og legger til:

– Vi visste at det var dette som ville komme da vi våknet i dag tidlig, så det er absolutt ingen overraskelse.

Les også

Bloomberg: Adevinta-fordel i budkrig om Ebays rubrikkvirksomhet

Vil ikke kommentere ryktene

E24 omtalte søndag kveld at Adevinta skal ha fått en fordel i budkrigen om rubrikkvirksomheten etter at styret i Ebay skal ha besluttet seg å beholde en eierandel, ifølge Bloomberg.

Adevinta skal ha lagt inn et bud som innebærer en miks av kontanter og aksjer, ifølge flere internasjonale medier. Skulle Adevinta ende opp med å kjøpe eierskapet vil det nær doble selskapets størrelse.

Hverken Adevinta eller Ebay kommenterte saken overfor Bloomberg søndag kveld.

Virksomheten som nå er til salgs inkluderer merkevarer som Gumtree og Kijiji, og tilbyr annonser i mer enn 1.000 byer verden rundt, skrev Reuters torsdag.

Det er flere måneder siden det første gang ble kjent at Ebay var i gang med en prosess rundt å selge deler av virksomheten. Det skjedde etter at aktivistaksjonærer som Elliott Management og Starboard Value har presset på Ebay-styret for at selskapet skulle øke aksjekursen ved å kvitte seg med deler av virksomheten.

For ordens skyld: E24 er et datterselskap i Schibsted-konsernet. Enkelte av E24s journalister har aksjer i Schibsted, gjennom deltagelse i konsernets aksjespareprogram for ansatte. Noen av disse kan også ha aksjer i Adevinta, etter at selskapet ble skilt ut fra Schibsted i 2019.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Ebay
 2. Aksjelive
 3. Adevinta
 4. Schibsted

Flere artikler

 1. Bloomberg: Adevinta-fordel i budkrig om Ebays rubrikkvirksomhet

 2. Adevintas mulige gigantavtale med Ebay: – Alt vil være avhengig av prisen

 3. Analytiker om gigantavtalen: – Representerer et skifte

 4. Adevinta sluker Ebays rubrikkvirksomhet i avtale verdt 84,7 mrd.

 5. «Vurder det sannsynlig» at Adevintas oppkjøp vil bli godkjent