XXL møter Forbrukertilsynet torsdag

Etter E24s XXL-saker der tidligere selgersjefer forteller om fabrikkering av salgstall, har Forbrukertilsynet kommet på banen, og kalt inn til møte med sportsgiganten denne uken.

STOLER PÅ SINE TIDLIGERE ANSATTE: Øivind Tidemandsen er gründeren og største eier av XXL. Tidemandsen sier han ikke betviler E24s kilder som forklarer at det har blitt jukset med prisene i flere varehus.

Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix
  • Sindre Hopland
  • Karl Wiig
  • Hans M. Jordheim
Publisert:

Forbrukertilsynet opplyser at XXL kalles inn på teppet torsdag.

Der skal kjeden få lov til å forklare seg om saken, før man eventuelt kommer med noen reaksjoner. Forbrukertilsynet ønsker ikke å uttale seg videre om saken før samtalene med kjeden er gjennomført.

I etterkant av lørdagens sak, uttalte Elisabeth Haugseth, direktør i Forbrukertilsynet, at det er overraskende dersom en stor aktør som ønsker å fremstå seriøs, har forfalsket salgstall.

Jurister er allerede satt på saken for å vurdere eventuelle sanksjoner.

Les også

Forbrukertilsynet skal granske XXL

XXL tror på de tidligere ansatte

Anders Kjellén som er kjededirektør i Norge bekrefter at kjeden skal møte Forbrukertilsynet på torsdag.

Han ønsker utover dette ikke å kommentere saken.

XXLs arbeidende styreleder Øivind Tidemandsen sa i helgen at han tror på sine tidligere ansatte.

– Det er ingen tvil om at det har forekommet. Det er ikke slik at fire mennesker ikke snakker sant, uttalte Tidemandsen til Dagens Næringsliv i helgen.

Avdelingsdirektør i Forbrukertilsynet, Jo Gjedrem, sier man aldri har vært borti lignende eksempler som tidligere ansatte i XXL forteller om.

– Hvis næringsdrivende forfalsker salgstall, vil det være svært alvorlig. Det vil være helt ekstraordinært hvis de skjuler brudd på markedsføringsloven ved å fabrikkere dokumentasjon, sier Gjedrem.

Les på E24+

Børskommentar: Det er sjelden smart å lure kundene sine

Tøff sommer

Det har ikke vært mangel på saker å håndtere for XXL-ledelsen gjennom sommerferien.

XXL har denne sommeren måttet ta et oppgjør med det selskapets grunnlegger Øivind Tidemandsen beskriver som en vinnerkultur ute av kontroll, etter flere skandaleoppslag.

I starten av juli skrev E24 om flere tilfeller hvor XXL har tømt konkurrenters hyller for tilbudsvarer for å påføre dem tap – eller la «fienden blø», slik XXLs Norge-sjef Anders Kjellén beskrev det i en intern melding. Kjellén har beklaget både krigsretorikken og varehamstringen.

Også den militære retorikken på ledertreningsprogrammet som gikk under kallenavnet « Krigsskolen», som E24 omtalte i starten av måneden, har XXL tatt selvkritikk på.

Les også

– Det trege markedet for sportsutstyr er urovekkende

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. XXL

Flere artikler

  1. Tidligere mellomledere: XXL drev systematisk prisjuks

  2. XXL møter Forbrukertilsynet: – Fornøyde med å være her

  3. XXL kjøper krisehjelp fra PR-byrå etter avsløringer

  4. XXL-sjefen bekrefter prisjuks

  5. XXL-sjef Øivind Tidemandsen om oppslag: – Jeg er flau