Idar Vollvik lanserer mobilapp i Ghana

Chess-gründeren har de siste årene satset stort på mobilappen Geddit. I fjor ble den lansert i Thailand, og nå har den blitt lansert i åtte markeder.

SERIEGRÜNDER: Her er Vollvik under TV2s Skal vi danse i 2014

Foto: Audun Braastad NTB scanpix
  • Audun Flatebakken
Publisert: Publisert:

Seriegründer Idar Vollviks siste store satsing har vært mobilappen Geddit, der han eier 19 prosent av aksjene gjennom Digital Group.

Vollvik er største eier i selskapet.

Geddit er en såkalt gamified-app der brukerne kan gå rundt i en virtuell verden, slik som i Pokémon Go, og oppdage tilbud og oppgaver som kan løses for å vinne premier og tilbud.

Vollvik har ikke hatt tid til å besvare E24s henvendelser etter gjentatte forsøk.

Ekspandert i Asia

I fjor signerte Geddit en samarbeidsavtale med det thailandske underholdnings- og medieselskapet Bec-Teros administrerende direktør Brian Lindsay Marcar, der Marcar eier 51 prosent av Geddit i landet.

Daglig leder Andreas Bakketeig skriver i en e-post til E24 at lanseringen i Asia har kommet langt nå, og at den har gått utenfor Thailand.

– Vi har hovedkontor i Bangkok Thailand, men er kommersielt kommet lengst i Hongkong, og Indonesia, snart også Filippinene, men Thailand har vært en veldig bra lab for oss.

Bakketeig skriver at Geddit har oversatt alt til thailandsk, slik at aktiviteten vil ta seg opp i landet til høsten, ifølge ham.

Startet storsatsing i Ghana

Nå har Geddit også gått utenfor Asia, og utvidet til det vestafrikanske landet Ghana.

Ifølge nettstedet Myjoyonline signerte den afrikanske filmskuespilleren og komikeren Richard Asante, kjent som «Kalybos», som ambassadør og aksjonær for appen i juni.

Kalybos har over 1,3 millioner følgere på Instagram og 18.000 følgere på Twitter.

Ifølge den ghanesiske nettsiden til mobilappen skal Geddit ha fått 400.000 nedlastinger.

Nøyaktig hvor mange brukere Geddit har, ønsker ikke Bakketeig å gå ut med - men han bekrefter at de har lansert i Ghana:

Les også

Vollvik med Thailand-avtale for Geddit: – Jeg skal pendle

– Vi gir ikke ut tall på brukere ennå, men vi jobber kontinuerlig med våre KPI-er (nøkkeltall, journ.anm.) angående sluttbrukere. Vi mener å ha knekt koden på en del områder som vi snart skal få vist, skriver han.

Vollvik har ikke bare ekspandert appen sin til varme land.

I år har selskapet også laget en egen Facebook-side for Geddit Island. På siden står det at appen hadde lanseringsdato 19. juni i år, etter at selskapet Geddit Island ble etablert i mars i år.

Bakketeig kan fortelle at selskapet nå har partnere i til sammen åtte land, og at de snart skal ha landet partnerskap i ti markeder.

Ønsket å selge i år

I fjor skrev Dagens Næringsliv at Vollvik så for seg å selge selskapet i løpet av 2019 for å kunne bli fri for gjeld. Bakketeig i Geddit kan bekrefte til E24 at de ønsker å selge selskapet.

– Vi har et klart mål om å selge selskapet, men er ikke der riktig enda, sier han.

E24 skrev i fjor sommer at Vollvik mente at Geddit var verdt «noen få hundre millioner» da, men han turte ikke å tallfeste verdien.

– Det er vanskelig å sette tall på det, men den er verdt mye, for å si det sånn. Vekstpotensialet er enormt, sa han i fjor.

Kan handle aksjer på Finn

På Finn.no kan man kjøpe aksjer i Geddit.

Det er ikke første gang at et Vollvik-selskap kan handles på den utradisjonelle aksjehandelskanalen. I 2011 kunne man også få kjøpt aksjer i Vollvik-selskapet Ludo.

I skrivende stund ligger det ute fire annonser, der Finn-brukere selger aksjer i morselskapet til Geddit for alt fra to til fire kroner per aksje.

Å kjøpe aksjer for to kroner stykket i Digital Group vil si at man priser selskapet til 290 millioner kroner. Å prise aksjene til fire kroner stykket, vil si at man verdsetter selskapet til 580 millioner kroner.

Digital Group hadde en bokført egenkapital ved utgangen av fjoråret på 28 millioner kroner, og totale eiendeler til 35 millioner kroner. Selskapet har en total gjeld på syv millioner kroner.

Publisert:

Flere artikler

  1. Vollviks mobilsatsing Geddit er begjært konkurs

  2. Betalt innhold

    Idar Vollvik kjøpte 29.000 liter med håndsprit - nekter å betale 3,9 millioner

  3. Betalt innhold

    Fiskersønnen som ble milliardær – og tapte alt

  4. Investeringsøkonom mener Beyond Meat er fullstendig overpriset

  5. «Feil» Clubhouse-aksje skjøt opp 1.000 prosent