Nissan kutter 12.500 jobber etter skrekk-kvartal

Bilprodusenten varsler store omveltninger etter at selskapet leverer et resultatfall på 94,5 prosent sammenlignet med året før.

KRISE: Nissan vil kutte ansatte og samtidig senke produksjonen etter et svært svakt kvartalsresultat.
Publisert: Publisert:

Bilkjempen Nissan planlegger å kutte 12.500 jobber som ledd i en større restrukturering av selskapet. Det bekrefter selskapet i forbindelse med fremleggelsen av selskapets kvartalsrapport.

Dermed forsvinner rundt 9 prosent av arbeidsstyrken. Det arbeider totalt 138.000 mennesker i selskapet i dag.

Vil senke produksjonen

Jobbkuttet kommer etter at selskapet torsdag presenterer et resultat som er 94,5 prosent svakere enn samme periode året før. Nissan fikk et resultat på 6,4 milliarder yen, tilsvarende 511,9 millioner kroner, i selskapets første regnskapskvartal.

Videre vil selskapet senke produksjonen med ti prosent innen utgangen av regnskapsåret 2022. Det har også planer om å fjerne ti prosent av produktlinjen for å «konkurransekraften ved å fokusere på investering i globale kjernemodeller og strategiske regionale modeller».

«Selv om flere av disse initiativene allerede er påbegynt, forventer selskapet at tydelige forbedringer vil ta tid», skriver Nissan i rapporten.

Les på E24+

En elbil-boble til en verdi av 18 milliarder dollar er i ferd med å sprekke

Kraftig nedgang i salget

Selskapet opplevde i første kvartal en nedgang i salget på 6,0 prosent sammenlignet med året før. Det tilsvarer 1,23 millioner solgte biler i løpet av kvartalet.

Nedgangen er spesielt sterk i Europa og Asia der salget falt med henholdsvis 16,3 og 13,1 prosent.

Inntektene falt i samme periode med 12,7 prosent til 2.716 milliarder yen, tilsvarende 217 milliarder kroner, sammenlignet med året før.

Nissan skriver videre at de vil fortsette å ekspandere inn i nye markedsområder. I den forbindelse trekker selskapet frem den nylig inngåtte kontrakten med Google-eide Waymo for å utforske selvkjørende teknologi i Japan og Frankrike.

Publisert:

Her kan du lese mer om