Børsdagen

Oljeløft på Oslo Børs

Oljeprisen er på det høyeste siden coronapandemien brøt ut. Det bidro til en positiv børsdag.

Erik Johansen / NTB scanpix
 • Hanna Ghaderi
 • Eivind Bøe
Publisert:

Tungvekteren Equinor steg 1,1 prosent og trakk Børsen oppover. En annen oljeaksje, Aker BP var opp 1 prosent.

Oljeprisen er tirsdag på det høyeste nivået siden før coronapandemien brøt ut. I skrivende stund koster et fat nordsjøolje (brent spot) 43,4 dollar. Prisen er opp 0,88 prosent for dagen, og tydelig opp fra stenging på Oslo Børs i går.

Hovedindeksen steg 0,92 prosent til 813,42 poeng.

DNB steg 1,16 prosent, hydrogenaksjen Nel var opp 4,33 prosent, lakseaksjen Mowi var opp 0,88 prosent og Yara steg 0,98 prosent.

Nykomlingen Andfjord Salmon tatt opp til handel på Merkur Market. Selskapets ledelse ble de første som ringte i børsbjellen etter coronakrisen brøt ut i mars.

Aksjen ble handlet på Notc-markedet for unoterte aksjer til kurs 69 kroner mandag. Ved stenging handlet aksjen til 59,1 kroner på Oslo Børs tirsdag. Kursen er imidlertid steget mye tidligere og er omtrent doblet bare de to siste månedene.

– Vi opplevde stor interesse og emisjonen ble betydelig overtegnet. Det ble derfor besluttet å utvide emisjonen til 150 millioner kroner fra planlagte 120 millioner kroner, sier Martin Rasmussen, administrerende direktør i Andfjord Salmon en melding fra Oslo Børs tirsdag.

Oppgang i Asia

Utviklingen kommer også etter bred på verdens børser, etter forvirring rundt handelsavtale. Handelsrådgiver Peter Navarro i Det hvite hus sa at handelsavtalen med Kina var droppet. Nå er uttalelsen tilbakevist, og børsene i Asia endte opp tirsdag.

Under et intervju med Fox News natt til tirsdag norsk tid, sa Navarro at handelsavtalen med Kina «er avsluttet».

Han viste blant annet til at USA først ble informert om spredningen av coronaviruset etter at første fase av avtalen ble underskrevet i januar, og at dette ble et «vendepunkt».

– Det skjedde på et tidspunkt der de allerede hadde sendt hundretusenvis av mennesker til dette landet for å spre viruset, og det var bare minutter etter at flyet lettet at vi begynte å høre om pandemien, sa Navarro om signeringen, ifølge NTB.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Aksjelive
 3. Oslo Børs
 4. Andfjord Salmon

Flere artikler

 1. Akers fornybarsatsinger steg på Oslo Børs

 2. Oslo Børs endte i minus fredag

 3. Oslo Børs stengte i pluss - steg etter vaksinenyheter

 4. XXL steg kraftig på positiv Oslo Børs

 5. Markant fall på Oslo Børs