Børsdagen

Oslo Børs endte svakt opp etter variert dag

Etter å ha åpnet ned under 800 poeng, klatret Oslo Børs opp igjen gjennom dagen. Europris-aksjen falt kraftig tross rekordresultat.

Lise Åserud / NTB Scanpix
 • Ine Brunborg
 • Sondre Olav Thomassen Nes
Publisert:

Oslo Børs falt fra start fredag morgen, men hentet seg inn utover dagen.

Ved stengetid var Hovedindeksen opp 0,08 prosent til 801,59 poeng.

Det etter nedgang på de asiatiske børsene i de tidlige morgentimene, der pilene pekte nedover på de kinesiske børsene for første gang på åtte dager. I Europa er imidlertid de største børsene på vei oppover på ettermiddagen.

Utviklingen følger en blandet avslutning på Wall Street kvelden før, der teknologiaksjene nok en gang trakk oppover.

På Oslo Børs var Nel mest omsatt med en nedgang på 2,08 prosent. Deretter fulgte tungvekterne Mowi og Equinor, henholdsvis ned 2,14 og opp 0,18 prosent.

Også oljeprisen har snudd oppover.Ved stengetid omsettes ett fat med nordsjøolje (Brent) for 42,66 dollar i spotmarkedet, opp 0,71 prosent for dagen.

SAS-aksjen hentet seg inn

Før børsåpning varslet flyselskapet SAS at de dropper et planlagt obligasjonseiermøte, i den tro at obligasjonseierne ikke vil godkjenne planen om å gjøre gjeld om til aksjer.

De Oslo-noterte aksjene i selskapet falt 1,3 prosent i tidlig handel, men hadde klatret til pluss 1,6 prosent ved stengetid.

Les også

Kansellerer møte: Tror ikke på grønt lys for redningsplan

Inflasjonstall og resultatrush

Ellers har flere børsselskaper levert sine tall for andre kvartal i løpet av morgenen.

Blant dem er Europris, som kunne vise til kraftig vekst og en rekordomsetning på 2,21 millioner kroner. Selskapet viste selv til coronautbruddet, som førte til økt etterspørsel. Aksjen falt imidlertid på Oslo Børs, i og endte ned 7,07 prosent.

– Vi tror aksjen har hentet ut mesteparten av det kortsiktige potensialet, sier Øyvind Mossige i Sparebank 1 Markets i en melding.

Også Protector (opp 11 prosent), Entra (ned 1,03 prosent), ABG Sundal Collier (ned 0,45 prosent) og Q-Free (uendret) har levert sine tall.

Før åpningstid har SSB også publisert sine ferskeste inflasjonstall, som viste at kjerneinflasjonen lå på 3,1 prosent i juni mot samme måned året før. På forhånd var det ventet en vekst på 3,0 prosent.

Start dagen med Morgengryn fra E24! Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene og dagens kalender. Meld deg på nyhetsbrevet HER.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Aksjelive
 3. Oslo Børs
 4. Nordnet
 5. Q-Free
 6. Protector
 7. Europris

Flere artikler

 1. Oslo Børs i minus – børsnykommer hoppet 47 prosent

 2. Oslo Børs falt videre: Børsdebutant klatret

 3. Største oppgang på to måneder på Oslo Børs: – Dette skifter utrolig fort

 4. Annonsørinnhold

 5. Nok en rekorddag på Oslo Børs

 6. Oslo Børs avslutter svakt opp – kraftig oppgang for Havyard