Petromena-konkursen: Krevde 1,8 mrd. - fornøyd med 29 mill.

En av flere rettstvister i kjølvannet av konkursen i Berge Gerdt Larsens Petromena kan nærme seg en løsning.

ER FONRØYD: Til tross for at Berge Gerdt Larsen så langt ser ut til å kun få 29 millioner etter Petromena-konkursen, mot kravet på 1,8 milliarder, så er han fornøyd.
Publisert: Publisert:

Dersom kreditorene blir enige 3. november, kan kranglingen etter konkursen i Berge Gerdt Larsens riggselskap Petromena være over - i hvert fall i USA, skriver Dagens Næringsliv (DN).

En skisse til et forlik som gir de fleste kreditorene pengene tilbake ligger på bordet. Unntakene er de aller dårligst sikrede obligasjonseierne og Larsens selskap Larsen Oil & Gas.

Til tross for at Larsen krevde 1,8 milliarder, og ligger an til å bare få 29 millioner, så er han fornøyd:

- Dette er et bra forlik for Larsen. Han får fem millioner i cash fra USA, samtidig som rettsprosessen her avsluttes, sier Larsens sjefforhandler Seth Taube til DN.

Han understreker at det viktigste allikevel er at dette ikke påvirker de andre rettstvistene Berge Gerdt Larsen har gående mot obligasjonseierne ellers i verden.

For selv om kreditorene skulle bli enige i New York er ikke kranglingen over ennå.

- Vi vil fortsette å slåss i domstoler i Europa og Asia, sier Taube.

Bakgrunnen for tvisten er at Petronmena gikk konkurs i 2009 etter at selskapet ikke klarte å betale for tre dypbvannsrigger som i hovedsak var finansiert av obligasjonslån.

Les også

Petromena med milliardkrav mot tysk storbank

Petromena-forlik mislyktes

- Berge Gerdt Larsen får 100 mill. etter konkurs

Nye milliardkrav i gigantkonkurs

Publisert: