Verdens yngste kvinnelige dollarmilliardærer

Tenk deg å være 24 år og ha over en milliard dollar å rutte med.

  • Christine Jensen
Publisert:

Slik har libanesiske Hind Hariri det. Og dollarmilliardærene blir stadig yngre.

Tallet på kvinnelige dollarmilliardærer under 40 har hoppet fra to til syv på bare to år.

Her er de 20 kvinnene under 50 år med en milliard dollar eller mer i bakhånd.
(Kilde: Forbes.com)

1. Hind Hariri (24), Libanon

Bare 24 år gammel og allerede milliardær. Bare en milliardær er yngre enn henne, og det er en Hind Hariri er yngstebarnet til den tidligere libanesiske statsministeren Rafik Hariri, som var stor innen bank og media. Hun har studert ved et libanesisk-amerikansk universitet i Beirut. Se bilder her. Les mer på Wikipedia.

Les også:

2. Yang Huiyan (26), Kina

Denne jenta fikk en 58 prosent stor andel i eiendomsselskapet Country Garden av gründerfaren Yeung Kwok Keung. Hun er Kinas rikeste kvinne og har tatt sin utdannelse innen markedsføring på Ohio State.
Les mer på Wikipedia.

3. Begumhan Dogan Faralyali (31), Tyrkia

Datter av milliardærene Aydin og Sema Isil Dogan. Også de tre søstrene - alle under 50 - er milliardærarvinger. Har jobbet både i USA og Europa, men er nå tilbake i familiens mediebedrifter og er for tiden sjef for Dogan Holding.

4. Serra Sabanci (35), Tyrkia

Sitter i styret til familiens konglomerat Haci Omer Sabanci Holding. Har jobbet i Temsa.

5. Hanzade Dogan Boyner (36), Tyrkia

En av de fire Dogan-søstrene. Lanserte Dogan Online da internettboblen var som størst. Selskapet er nå Tyrkias største nettleverandør.

6. Vuslat Dogan Sabanci (37), Tyrkia

Enda en av Dogan-søstrene. Fungerer som sjef for avisen Hurriyet. Har en master i media og kommunikasjon fra Colombia University og har jobbet i både The New York Times og The Wall Street Journal. Gift med en annen dollarmilliardær-arving.

7. Chu Lam Yiu (38), Kina

Grunnla selskapet Yiu chairs Huabao International, som lager parfymer, smakstilsetninger til sigaretter, vaskemidler, kosmetikk, drikkevarer og meieriprodukter. Solgte ni prosent av firmaet i år, men eier fortsatt mer enn to tredjedeler av aksjene.

8. Dinara Kulibaeva (40), Kazakhstan

Eier aksjer i Halyk, Kazakhstans tredje største bank, og er gift med en annen dollarmilliardær. Datter av Kazakhstans president Nursultan Nazarbaev og sjef for et utdanningsfond.

9. Filiz Sahenk (41), Tyrkia

Søsteren til dollarmilliardæren Ferit Sahenk og arving til Dogus Holding-formuen. Har blant annet ansvaret for selskapenes samarbeid med luksusmerker som Tod's and Giorgio Armani.

10. Margaret Magerko (42), USA

Datter av Joe Hardy som grunnla 84 Lumber i 1956. Engasjert i pappaens suksessbedrift.

11. Joanne (JK) Rowling (42), Storbritannia

Harry Potter-forfatteren ble styrtrik av de populære bøkene om den unge trollmannen. Hennes syvende Potter-bok kom ut sommeren i fjor det samme gjorde filmversjonen av bok nummer fem.

12. Arzuhan Dogan Yalcindag (43), Tyrkia

Datter av Aydin og Isil Dogan og den fjerde av dollarmilliardærsøstrene. Jobbet lenge i den populære tv-kanalen Kanal D i Tyrkia før hun ble involvert i opprettelsen av CNN Turk.

13. Zhang Xin (43), Kina

Eiendomsutvikler som har jobbet seg opp fra et fattig fabrikk-liv i Hong Kong og har vært innom både Goldman Sachs og Travelers Group. Hun og ektemannen Pan Shiyi er et av kinas mest kjente forretningspar.

14. Elena Baturina (45), Russland

Den innflytelsesrike kona til Moskva-borgermester Yuri Luzhkov. Startet som fabrikkarbeider før hun kom inn i Moscow Institute of Management. Startet møbel- og byggevaregiganten Inteko i 1991.

15. Abigail Johnson (46), USA

Kontrollerer USAs største fondsselskap Fidelity Investments sammen med sin familie. Har studert kunsthistorie ved Hobart & William Smith Colleges og har en MBA fra Harvard.

16. Susanne Klatten (46), Tyskland
17. Jean Pritzker (46), USA
18. Nancy Lerner (48), USA
19. Winnie Johnson-Marquart (49), USA
20. Penny Pritzker (49), USA

Og her er verdens rikeste kvinner - uavhengig av alder (Wikipedia)

Les også:

Til forsiden

Publisert:

Flere artikler

  1. Trøbbel på paradisøy

  2. Se listen: Dette er Sveriges ti rikeste

  3. Kinesiske kvinner på pengetoppen

  4. Disse er verdens rikeste under 40

  5. Dette er Sveriges yngste milliardærer