Oslo Børs falt fredag

Equinor, DNB og Mowi tynget. Hovedindeksen endte ned 1,61 prosent.

Oslo Børs faller tungt fra start på fredag, dratt ned av fallende oljepris og frykt for handelskrig.
Publisert:

Fallet kom etter tilbakegang på børsene både i USA og i Asia etter sabelrasling mellom Donald Trump og Kina, og frykt for handelskrig.

Equinor var ned 2,83 prosent, DNB flat 2,74 prosent og Mowi falt 3,29 prosent.

Samtidig opplevde Norwegian-aksjen oppgang etter flere dager med fall, og var opp 13,54 prosent til 2,95 kroner.

At oljeprisen er ned 4,6 prosent til 34,22 dollar fatet, gjorde det heller ikke lettere for oljesensitive Oslo Børs. Hovedindeksen sto ved stenging i 776,65 poeng, etter en nedgang på 1,61 prosent for dagen.

Kongsberg Automotive falt tungt

Den coronarammede bildelprodusentens aksje var ned 50,95 prosent på Oslo Børs fredag til en kurs på 72 øre.

Onsdag kveld fikk investorene som har puttet pengene sine i Kongsberg Automotive en brutal beskjed, da selskapet børsmeldte at det henter inn rundt en milliard kroner, ved å trykke opp opptil ti milliarder nye aksjer til en kurs på ti øre.

Emisjonskursen tilsvarer en rabatt på 93 prosent fra sluttkursen onsdag, og fra før av er det utstedt 448 millioner Kongsberg Automotive-aksjer i markedet.

Men det stopper ikke troen fra småaksjonærene, som hamstrer aksjer, ifølge Nordnets investeringsøkonom, Mads Johansen på twitter.

Leter etter trygge havner

Hele aksjemarkedet leter etter trygge havner, skriver Nordea Markets i sin morgenrapport, hvor analytiker Dane Cekov påpeker at amerikanske statsobligasjoner stiger.

– Det er amper stemning i aksjemarkedet i skrivende stund, skriver han i sin morgenrapport.

I tillegg til frykt for handelskrig, har også Kina foreslått en ny sikkerhetslov for Hongkong, som gjør at det er frykt for nye demonstrasjoner. Hang Seng-indeksen i Hongkong var ned hele 5,56 prosent.

Kina har også valgt å ikke sette noen mål for økonomisk vekst i år, på grunn av usikkerheten forårsaket av viruskrisen. Det er første gang på 30 år at landet ikke setter seg klare økonomiske mål.

Den norske kronen svekket seg gjennom morgentimene.

Trøims Borr Drilling steg kraftig

Tor Olav Trøims hardt pressede riggselskap fikk inn friske penger og jobber med en finansiell pakke som skal holde det flytende i to år.

Selskapet har nå hentet inn nær 300 millioner i friske penger.

Borrs aksje notert i USA steg 23 prosent på nyheten torsdag, og aksjen notert i Oslo var opp 17,94 prosent fredag. Det er verdt å nevne at siden nyttår er kursen fortsatt ned rundt 90 prosent.

Publisert: