SHIPPINGNEDTUR: Etter flere måneder med positiv utvikling, har shippingindeksen på Oslo Børs utløst salgssignaler. Ifølge Investtechs analyser er det likevel noen selskaper som skal opp.

Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix

Investtech: Styr unna denne shippingaksjen

Det er mindre optimisme og økt frykt blant shippinginvestorene. Spesielt ett selskap bør man nå holde seg unna, ifølge Investtech.

 • Geir Linløkken
  Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.
Publisert:
Dette er en kronikk
Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til E24 her.

Indeksen for shippingselskapene på Oslo Børs, Oslo Shipping index, steg med 40 prosent fra september i fjor til april i år. Etter en tids konsolidering har imidlertid indeksen nå vendt ned og utløst salgssignal fra en rektangelformasjon. Dette tyder på redusert optimisme og økt frykt blant shippinginvestorene. Det er spesielt ett selskap man nå bør holde seg unna i følge Investtechs analyser. Samtidig er det flere selskaper som fortsatt er positive.

Frontline har historisk vist store svingninger i aksjekursen. Det siste året har imidlertid kursen gått nærmest sidelengs mellom cirka 54 og 67 kroner. Engstelige investorer har den siste uken måtte gå nedover i pris for å finne kjøpere. Et salgssignal fra en stor rektangelformasjon er utløst og det er nå liten støtte under dagens kurs. Et videre fall for Frontline indikeres.
Investtech anbefaling: Selg

Foto: Investtech

BWLPG steg cirka 150 prosent fra september i fjor til mars i år. De siste to drøye månedene har imidlertid investorene stadig gått nedover i pris for å kvitte seg med aksjene. Kursen har nå også brutt ned gjennom den tidligere støtten ved 35 kroner og et salgssignal er utløst. En langsiktig positiv volumutvikling samt flere innsidekjøp i fjor høst trekker litt opp, men samlekonklusjonen blir likevel negativ.
Investtech anbefaling: Svak selg.

Foto: Investtech

Wallenius Wilhelmsen ligger nær all time high etter at investorene over tid stadig har betalt mer for å komme seg inn i aksjen. Dette indikerer at selskapet opplever en positiv økonomisk eller finansiell utvikling og at optimismen hos investorene er stadig økende. En videre oppgang i kursen indikeres. Det er lite motstand over dagens nivå, mens aksjen har støtte i overkant av 40 kroner.
Wallenius Wilhelmsen er positiv på innsidehandler etter at fire innsidere, inkludert CEO Craig Jasienski og CFO Rebekka Glasser Herlofsen, den 20. april kjøpte seg inn for henholdsvis en million og 0,6 millioner kroner.
Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet.
Investtechs anbefaling: Kjøp

Foto: Investtech

Kursen på Golden Ocean har svingt kraftig de siste årene. Også på månedsbasis er svingningene høye, med forskjeller på godt over 30 prosent i snitt. Dette er dermed en aksje man lett kan tjene eller tape mye penger på.
Teknisk ligger Golden Ocean i en stigende trendkanal på lang sikt etter å ha bunnet ut og gitt kjøpssignal fra en rektangelformasjon på tampen av fjoråret. En videre oppgang på lang sikt indikeres. Det kortsiktige momentumet er imidlertid svakt, da mange kortsiktige investorer de siste ukene har gått nedover i kurs for å komme seg ut. Dette utgjør en usikkerhet også på lengre sikt.
Det har ikke vært signifikante innsidehandler i selskapet det siste året.
Investtechs anbefaling: Svak kjøp

Foto: Investtech

Her kan du lese mer om

 1. Investtech
 2. Aksjer
 3. Frontline
 4. BW LPG
 5. Golden Ocean Group
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Investtech: Salgssignaler i fire aksjer

 2. Investtech: Tre aksjer du ikke bør eie

 3. Investtech: Stor analyse av alle OBX-aksjene

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Ukens Investtech: De fem beste tradingmulighetene på en rekordjagende Oslo Børs

 6. Betalt innhold

  Ukens Investtech: Disse to aksjene sier kjøp på Oslo Børs