Kan du slå «Mesternes mester» i Aksje-NM 2016?

Aleksander Hetland tok en MBA-grad mens han drev med svømming på toppnivå. 25. januar skal han ut på dypt vann: Da går startskuddet for årets Aksje-NM.

TOPPSVØMMER: Aleksander Hetland er både verdensmester og europamester, og har svømt inn tilsammen 9 EM- og VM-medaljer. I det aller siste mesterskapet sitt ble han Norges første verdensmester i kortbane. Nå skal han konkurrere i Aksje-NM.
  • Ingvild Sagmoen
Publisert:

– Jeg er ikke en dårlig taper, men jeg tror at hvis jeg gjør det veldig dårlig, så kommer jeg nok til å gjøre noen forhastede bytter for å redde meg litt inn, sier Aleksander Hetland til E24.

Den tidligere verdensmesteren i svømming og vinneren av NRK-serien «Mesternes mester» i fjor, tror imidlertid ikke han har noen bedre forutsetninger enn andre til å gjøre det bra i Aksje-NM.

– Man skal sitte å prøve og forutse noe. Og så er et jo sånn at aksjekursene egentlig skal gjenspeile all informasjon som ligger i markedet akkurat nå, og med det som utgangspunkt, har jeg like bra sjans som alle andre, sier han.

Tror du at du kan slå Hetland i Aksje-NM?

MELD DEG PÅ HER!

Drevet av målsetninger

Hetland har en MBA-grad fra USA. Den tok han samtidig som han drev med svømming på toppnivå.

– Det var viktig for meg å gjøre noe ved siden av, så jeg kunne gjøre noe spennende da jeg var ferdig med idretten, sier han.

– Jeg hadde relativt høye ambisjoner for både skole og svømming. Det var lange dager, men det var samtidig en periode av livet mitt hvor jeg følte at jeg fikk til veldig mye. Det handlet også om å ha flere plattformer å skulle prøve og gjøre noe på. Lyktes jeg ikke på en av de store svømmekonkurransene, hadde jeg gjerne eksamener rett etterpå, så da måtte jeg refokusere, det var ikke så mye tid til å grave seg ned, forteller Hetland.

Les også

Oslo Børs faller markant

– Har jeg et mål, så gjør jeg det som kreves for å nå det. Jeg har veldig drevet av å jobbe mot mål. For meg handlet det nok om å ville det nok, sier han.

Hetland tror det med å ha mål man skal nå kan fungere bra som motivasjon i jobbsammenheng også. I dag jobber han som merkevaresjef i Ringnes.

Og han er dessuten et konkurransemenneske, forteller han.

– Tror du konkurranseinstinktet kan slå inn når du nå skal være med på Aksje-NM?

– Jeg kommer nok til å sette meg inn i dette. Jeg har jo tatt en generell business-utdannelse, men jeg har stort sett valgt bort det som har med megling å gjøre, for det har ikke vært mitt hovedinteressefelt. Nå jobber jeg jo mer med konkrete produkter, men jeg følger litt med.

– Rent livsstilmessig er det veldig beleilig med et NM i januar. Jeg har nok tenkt å legge om livsstilen litt. Jeg har hatt fire ukers ferie nå, så jeg er ikke i veldig bra form, avslutter han.

Les også

Aksje-NM 2016: Konkurranseregler

Slik spiller du i Aksje-NM

Liker du å være best? Vil du vinne over venner og kollegaer? I Aksje-NM har du muligheten til å etablere en egen liga, og invitere deltagere til å konkurrere.

Som tidligere år gjøres handlene mot kurser i realtid, og deltagerne kan handle så ofte de vil i Børsens åpningstid.

Kursene som vises på E24s sider er 15 minutter forsinket.

Deltagerne kan handle i norske aksjer, egenkapitalbevis og såkalte EFT-er med aksjeporteføljer, indekser, råvarer og lignende instrumenter som underliggende.

Du kan melde deg på helt frem til den siste konkurranseuken, men vinnersjansene er større dersom du deltar fra start. I tillegg til hovedvinner vil det bli kåret ukevinnere i konkurransen.

Les også

Kan ditt studentlag vinne Aksje-NM?

Les også

Aksje-NM 2016: Derfor er kursene 15 minutter forsinket

Les også

Nå kan du melde deg på Aksje-NM 2016:
Kan du slå Stian fra Krokstadelva?

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Aksje-NM

Flere artikler

  1. – Håper å kunne gi Hetland hard kamp i konkurransen

  2. Hvem blir «Mesternes mester» denne uken?
    Hetland og Andresen kniver om teten

  3. Nå starter Aksje-NM opp igjen – nå med live aksjekurser

  4. Nå er påmeldingen til Aksje-NM 2018 åpnet

  5. – Tar 20 år før vi kan vinne med denne strategien