- Har hatt litt utur med timinga

Espen «Shampo» Knutsen, Nikita-gründer Inger Ellen Nicolaisen og dekk-kongen Tommy Sharif forteller om den første uken i Aksje-NM.

HOCKEY-VETERAN: Espen «Shampo» Knutsen endte den første uken i minus. Men han har satset på selskaper som han tror kan gi god avkastning over tid, og ser ingen grunn til å gjøre endringer i porteføljen enda.
  • Thomas Solberg
Publisert: Publisert:

Espen «Shampo» Knutsen er en av flere som har tatt utfordringen med å teste sine egenskaper i aksjehandel under årets Aksje-NM.

Før konkurransen sa hockey-veteranen at det kom til å bli «rein gambling» fra hans side - han ville satse på noen få selskaper som han hadde tro på.

- Det er ikke helt vilt, men jeg har spilt med risiko høy risiko, sier Knutsen.

Les også

- Det går ikke an å komme midt i hævven!

Knutsen har satset på noen få utvalgte aksjer, som han håper vil gi avkastning på sikt.

- Jeg har ikke kjøpt for å trade daglig. Jeg har tro på at det kan gi veldig bra avkastning, i og med at det er over seks uker, sier han.

- Utur med timinga

Etter den første uken er porteføljen hans ned 1,41 prosent, noe som betyr et tap på 1.407 av de opprinnelige 100.000 virtuelle kronene deltagerne starter med.

- Marine Harvest gikk dårlig, det er den som har vært verst. Og Norwegian har heller ikke vært kanonbra. Men det har gått bra med dem de siste månedene, så jeg har hatt litt utur med timinga, sier Knutsen.

Les også

Aksjeskolen del 4: Hvordan velge vinneraksjene?

Foruten disse to, har hockey-stjernen satset på biotek-selskapet Bionor Pharma og shippingselskapet I.M. Skaugen.

Han mener mener det kan snu fort.

- Jeg kommer til å holde på dem en stund til. Så får vi se når vi kommer halvveis, om vi gir litt mer gass, sier han.

Test-uke

- Den første uka har det vært litt testing. Jeg har prøvd å sette meg litt inn i det. Det har vært veldig spennende, sier Nikita-gründer Inger Ellen Nicolaisen.

Ved ukeslutt var hun 1,73 prosent ned - dermed kom hun verst ut av frontfigurene for aksje-NM.

Hun har ingen tidligere erfaring med aksjehandel, men tok likevel utfordringen fra E24 om å delta i aksje-NM på strak arm.

Les også

- Det blir som å gå på gult!

- Man må ha mye kunnskap, og det er rimelig uforutsigbart. De som holder på med dette i den virkelige verden, må bruke mesteparten av tiden sin på dette. For det er så enormt mye informasjon, sier hun.

Satset på laks

- Jeg satset på laks, et par selskaper der. Marine Harvest skulle børsnoteres i USA, og da tenkte jeg at den ville stige. Det har den ikke gjort, sier hun.

Men hun planlegger likevel å holde i aksjen en stund til.

- Jeg har troa på at den henter seg inn. Er vi heldige nå, så har vi kjøpt til lav pris og tjener penger der, sier hun.

Les også

- Nå kan du lage din egen liga!

Forøvrig har hun tapt mindre beløp på Hurigruten, Cermaq og Bakkafrost.

- Men jeg har også satset 900 kroner på forsikringsselskapet Prospector Forsikring, og den aksjen har steget, sier hun.

- KOMMER STERKERE TILBAKE: Nikita-gründer Inger Ellen Nicolaisen endte ned 1,73 prosent den første uken i aksje-NM. Hun håper å komme sterkere tilbake neste uke.

Brant seg på Funcom

Hun har gått på en blemme i første uke av aksje-NM. Hun kjøpte 1500 Funcom-aksjer onsdag morgen til 5,05 kroner stykket.

Les også

Aksjeskolen del 5: Aksjetabbene som kan koste deg dyrt

Like etterpå stupte den volatile aksjen, da det ble kjent at Økokrim hadde siktet selskapet. Hun solgte dem unna til 4,69 kroner stykket, og tapte dermed i overkant av 500 virtuelle kroner.

- Jeg angrer forøvrig ikke på det. Det var jo uheldig at det skulle skje akkurat da, det kom som lyn fra klar himmel, sier hun.

- Denne uken har det vært litt urolig på Oslo Børs. Jeg satser på å komme sterkere tilbake, sier hun.

Fullstendig hekta

Dekk-mogulen Tommy Sharif har ingen tidligere erfaring innen aksjehandel. Men ut i fra entusiasmen hans å dømme, kan det virke som om uken har gitt mersmak.

- Jeg er mer hekta på dette enn på mat og drikke. Jeg klarer meg uten mat og drikke men er fullstendig hekta på dette, sier Sharif.

Les også

Tommy Sharif er med i Aksje-NM

- Jeg har helsa i behold ennå, har gått over fra Paracet til Paragin Forte. Men fortsetter det slik så blir jeg snart lagt inn på sykehus, sier Sharif spøkefullt.

Etter en uke i aksje-NM er han ned 0,47 prosent. Sharif har tapt mindre beløp på blant andre det mindre kjente eiendomsselskapet Norwegian Property, og storkonsernet Orkla.

HEKTA: - Jeg er mer hekta på dette enn på mat og drikke, sier Sharif.

Tjente på Funcom

Han vil ikke ut med strategien han har fulgt så langt, men nøyer seg med å si at han prøver å unngå å «bli ett nervevrak allerede den første uken».

En av aksjene Sharif har tjent noen virtuelle kroner på denne uken er Funcom.

- Økokrim var på razzia hos dem denne uken, så jeg tør ikke gi noen som helst kommentar til E24 på dette spørsmålet. Jeg er redd får å få Økokrim på døra selv, sier han spøkefullt.

Les også

Send inn dine spørsmål til Norges beste aksjeplukker

I det E24 ringer, forteller Sharif at han er på vei til tannlegen.

- Jeg har nettopp knekt en tann. Jeg satt og så på aksjene mens jeg spiste hjemme, og var ukonsentrert. Jeg bommet på maten, men traff gaffelen. Så nå er jeg på vei til tannlegen, sier Sharif.

Les også:

Fjorårets aksjekonge byr opp til kamp!«Luksusfellen»-programleder med i Aksje-NMSlik kan aksjeinvestorer lære av fastlegen- Det hadde smakt ekstra godt å slå finansfolkaRekordmange studenter med i årets Aksje-NM!

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Aksje-NM

Flere artikler

  1. Elin (76) satser stort i Aksje-NM

  2. - Det var bare å glemme intuisjonen

  3. «Shampo» i støtet i Aksje-NM

  4. - Det lover godt at finansvalpene slår oss gamlingene

  5. Sharif, Shampo og Co. lar seg fascinere av Theodor (15)