Verdens dyreste hytter

Disse hyttene overgår de norske luksusbyggene med god margin.

Røkkes hytte er stor og fin, men det er mange som er mye dyrere.

Kallestad, Gorm
  • Joakim Møllersen
Publisert:

Du trodde kanskje at nordmenn var gale etter å nyte den friske fjelluften. Skal man dømme etter prisen på de dyreste hytteparadisene kommer vi langt etter. Forbes har sjekket de dyreste hyttene i verden og finner ikke plass til noen norske. Et bygg til 742 millioner kroner er ifølge kåringen den dyreste "hytten" i verden.

Les også: Du kan få hyttedrømmen for under 500.000

Dyrest i USA og Sveits

På tross av at Røkke har skapt overskrifter med sitt hytteprosjekt i Oppdal, kan ikke hans hytteparadis sammenliknes med noen av luksusmonumentene som troner øverst på denne lista.

Ikke overraskende er det landet hvor alt handler om å være størst, USA, som stikker av med de øverste plasseringene. Men også Europa gjør seg gjeldende med Sveits, Frankrike og Italia.

Det bør nevnes at kartlegging av slike fjellpalass er vanskeligere i Europa da de vanligvis ikke omsettes offentlig gjennom meglere. I Sveits har flere kantoner lover mot utenlandsk eierskap, noe som gjør at salgsomsettingen av hyttene faller og at de nesten utelukkende gjelder for leiemarkedet.

Les også: Fjellets dyreste hytter

742 millioner

I Aspen Colorado ligger Hala Ranch som skal være verdens dyreste hytte. Du må ut med 135 millioner dollare eller 742 millioner kroner hvis du oppleve dens luksus.

38 hektar måler den videoovervåkede tomten som en bedre stilt amerikaner har å boltre seg på i skiferien. Hvis han føler seg ensom i skogen kan han trygt invitere gjester da han har 15 gjesterom. At hytten ligger noe utenfor allfarvei er ingenting å bekymre seg over da den inneholder en egen skjønnhets- og barbersalong, tennisbane og verksted med bensinpumpe.

Nummer to på lista, Tranquility i Zephyr Code; Nevada, gjør heller ingen skam på innehaveren. For 100 millioner dollar, 550 millioner kroner, er eieren sikret et hyttekompleks på åtte bygg. Hvis eieren ikke er så glad i å stå på ski kan han bruke tiden sin på treningsstudioet, dra på sin egen private golfbane eller muligens en tur i kinosalen. På den 84 hektar store tomten kan har han også sin egen innsjø ril rådighet.

Les også: Verdens dyreste leiligheter

Nok toaletter

De europeiske feinsmeckerne må nok regne med litt mindre luksus enn de ypperste av amerikanerne. Med leiepriser på omlag 550.000 kroner i uka ligger hytter i kjente vintersportssteder som Pragelato i Italia, Courchevel i Frankrike og Klosters i Sveits høyt oppe på listen.

Kjell Inge Røkkes hyttepalass i Opdall er det eneste norske som ligger i nærheten av de amerikanske og alpelokaliserte velstandsmonumentene.

Røkkes stolthet måler 2400 kvadratmeter og er kostnadsberegnet til omlag 100 millioner kroner. For det om den rike moldenseren verken kan skilte med golfbaner eller egen innsjø, kan han skryte av å ha 32 toaletter tilgjengelig for seg og sine gjester.

Les også:Kjøper landets dyreste hytte

Publisert:

Flere artikler

  1. To norske byer er blant Europas dyreste

  2. Pusset opp for 755 millioner -solgt for 236 millioner

  3. Her er Europas 21 rikeste personer

  4. Dette er landets dyreste hytter

  5. Norges dyreste sommerhytter