Nytt shippingselskap på vei til Børsen

Havila Holding planlegger børsnotering av Havyard Group. Det skal styrke grunnlaget for videre vekst i utenlandsk farvann.

VIL VOKSE VIDERE: Havila Holding vil nå på børsen med Havyard Group. Mer kapital inn i selskapet skal sikre vekst utover de allerede etablerte markedene. Selskapet har de siste årene halet i havn kontrakter med rederier i land som India, Nigeria, Island, Norge og Færøyene.
Publisert: Publisert:

Familieselskapet Havila Holding, med Per Sævik i spissen, planlegger nå å børsnotere Havyard Group, et selskap som er aktivt i markedet for skipsteknologi.

Sævik-familien har fra tidligere sendt tre offshore-rederier på børs.

Børsintroduksjonen er planlagt sammen med en kapitalutvidelse. Kapitalutvidelsen vil gjøre det mulig for Havyard Group å styre større deler av verdikjeden selv.

Havila Holding vil redusere sin eierandel i Havyard Goup i forbindelse med børsnoteringen.

At de ønsker å hente mer kapital fra andre investorer, er ifølge Havila-sjefen ikke noe tegn på mistro til selskapet:

- Familien har et stort engasjement i offshore serviceskipsnæring. I lys av det, og fordi vi ser at det er viktig å legge forholdene til rette for at Havyard Group skal kunne utvikle seg videre både på utstyrs- og teknologisiden, velger vi å selge oss ned.

Han legger til:

- Havyard har et betydelig vekstpotensial, men utviklingen kan kreve mer enn det vi som et familiedominert selskap ønsker og har muligheter for å bidra til.

Gode tall

For et selskap som oppnår to milliarder kroner i omsetning, og har planer om videre vekst internasjonalt, vil det før eller senere være aktuelt med børsnotering.

- Selskapet har en god fart og en god inntjening. Tallene er greie for 2013, vi er godt oppdekket for 2014 og 2015. Samt er ordresituasjonen god, sier en fornøyd Havila-sjef Per Sævik til E24.

Les også

Havila Shipping snur minus til pluss

Han sier videre:

- Så samlet sett var det riktig tidspunkt å se på dette nå.

I morgen er det styremøte i selskapet.

Hvor mye penger Havyard ønsker å hente i markedet, ønsker ikke Sævik å svare nærmere på.

Avslutningsvis sier han ubeskjedent i ekte «Sunnmørs-ånd» om videre drift:

- Det er jo et hav av muligheter.

Kjøpte verft av Kværner

Havyard Group har tjent over 700 millioner de siste fem årene. Siden 2000, da Sævik-familien kjøpte verftet fra Kværner, har omsetningen i selskapet steget fra omkring 500 millioner til vel 2 milliarder kroner.

Selskapet produserer blant annet skipsutstyr og utformer skipsdesign og systempakker til redere og skipsverft både i Norge og utenlands.

Havyard Group har vel 700 ansatte, hvorav vel 600 er ansatt i Norge.

Resultatet for 2013 blir fremlagt senere i uken.

Les også:

Havila Shipping har hentet nesten 400 millionerKontraktsdryss til norske rederierRøde tall for Havila

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om