Børsoppgang etter Hellas-nyheter

Med løsning i enden av Hellas-tunnelen, stiger Oslo Børs.

Publisert: Publisert:

Nyheter om mulig løsning i Hellas sørger for oppgang på Oslo Børs.

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 0,6 prosent til 439poeng fra start.

- De europeiske børsene ventes å stige fra start, godt hjulpet av spekulasjonene om at Tyskland vil slutte å insistere på at eiere av greske statsobligasjoner må dele noe av den finansielle smerten for at Hellas skal få et nytt kriselån, sa Jonathan Sudaria, megler i Capital Spreads, til Reuters i forkant av åpningen.

Statoil stiger 1,6 prosent, Yara er opp 1 prosent, mens Norsk Hydro stiger 1,4 prosent. Vinneren i åpningen er Repant-aksjen som klatrer 14 prosent.

Mot løsning i Hellas

I en artikkel i Wall Street Journal tirsdag hevdes det at Tyskland er klare til å droppe krav om at deler av statsgjelden til Hellas må restruktureres før de vil gi landet ytterligere lån.

Avisen siterer anonyme kilder som skal være «godt kjent med saken».

- Problemene i eurosonen ser ut til å dempes nå. Eller sagt på en annen måte: Det ser ut som om markedet har sluttet å se på dem som en viktig faktor, sier valutaanalytiker Teppei Ino i Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ.

Nyheten får euroen til å stige til sitt høyeste nivå mot dollaren på tre uker, og ligger i morgentimene tirsdag rundt 1,438 etter å ha styrket seg med rundt 0,6 prosent.

Nye problemer for Sevan

Riggselskap Sevan Marine varslet tirsdag at de må utsette fremleggelsen av resultatet, som følge av at en rapport Sevan-styret måtte behandle var forsinket.

Den ferske konsernsjefen Carl Lieungh forteller til E24 at styret nå blant annet skal vurdere om Sevan Marine kan fortsette som selskap.

- De ønsker å se på selskapet med tanke på videre drift, sier Lieungh til E24 tirsdag morgen.

- Er det et spørsmål om man skal legge ned butikken?

- Ja, det er jo noe styret alltid skal vurdere. Jeg vil ikke utelukke at selskapet kan måtte stanse driften. Vi klarte jo ikke å hente 275 millioner dollar i en emisjon, sier han.

Sevan-aksjen fortsetter jojo-turen i åpningen tirsdag morgen. Først falt aksjen 3 prosent, mens den etter 40 minutters handel stiger nesten 4 prosent.

Publisert:

Her kan du lese mer om