Høye forventinger til Orkla

Onsdag legger industrigiganten frem resultatene for årets andre kvartal.

NYE TALL I ONSDAG: Orkla legger fram resultattallene for årets andre kvartal onsdag. Her ved direktør for Orkla Brands, Torkild Nordberg.
Publisert: Publisert:

Orkla-konsernet forventes å legge frem et bedre resultat enn i første kvartal, hvor driftsresultatet, eller EBITA, var 786 millioner kroner.

Analytikere E24 har snakket med tirsdag estimerer et EBITA-resultat for andre kvartal på mellom 1.000 og 1.080 millioner kroner.

Nyhetsbyrået Six har hentet estimater fra 13 analytikere, som gir konsensus på 1.005 milliarder kroner.

Orklakonsernet har organisert sin virksomhet i forretningsområdene Orkla Brands og Sapa, samt Investments.

Kostnadsoverføring viktig

I flere av meglerhusenes «previews» påpekes det at kostnadsoverførelser til konsumentene innenfor Orkla Brands vil være viktig for selskapets resultat.

Stigende råvarepriser øker kostnadene for konsernet, men det er antatt at selskapet har løst dette ved å heve prisene.

Sapa svingfaktor

Orkla

- Vi tror det blir et greit resultat, men ikke noen videre framgang å spore i resultatene deres sammenlignet med første kvartal, sier analytiker i Carnegie, Preben Rasch-Olsen til E24.

Han fremhever Sapa, Orklas aluminiumvirksomhet, som den store svingfaktoren og som aksjemarkedet normalt er mest opptatt av.

- I følge våre undersøkelser har det vært noe volumoppgang for Sapa - spesielt i det amerikanske markedet - men sannsynligvis ikke nok til å overraske markedet, sier Rasch-Olsen, som forventer et EBITA-resultat på 1.020 milliarder kroner.

REC påvirker

Annet som er verdt å merke seg dette kvartalet er nedgangen i aksjekursen til solcelleselskapet REC, hvor Orkla har en eierposisjon på 39,73 prosent av aksjene i selskapet, skriver nyhetsbyrået Six.

REC-aksjen har falt over 50 prosent i andre kvartal.

Dette får konsekvenser for kvartalsresultatet til Orkla og flere av meglerhusene SIX News har vært i kontakt ligger inne med et negativ justering for "assosierte selskaper" i underkant av 4 milliarder kroner i resultatregnskapet.

Ifølge Six har kursmålene et spenn fra 53 til 70 kroner per aksje, og i snitt er kursmålet 60 kroner. Det betyr at Orkla aksjen har et oppsidepotensial i intervallet 8-43 prosent.

LES OGSÅ:

Publisert: