Warren Buffett tar nytt stort jafs av Apple

Superinvestor Warren Buffett, som tidligere ikke investerte i teknologiselskaper, øker nå antall aksjer i Apple med 55 prosent.

SULTEN: Warren Buffett ser ut til å bli stadig mer interessert i teknologiganten Apple, og eier nå aksjer for 12,3 milliarder kroner.

Foto: Kevin Lamarque Reuters
 • Camilla Tryggestad Visjø
Publisert:

Ved slutten av juni hadde Warren Buffetts Berkshire Hathaway 15,2 millioner aksjer i Apple, verdt nesten 1,5 milliarder dollar, tilsvarende 12,3 milliarder norske kroner. Det skriver CNBC.

I samme periode kjøpte en rekke investorer seg ned i Apple, skriver Marketwatch.

Warren Buffett er ifølge Forbes'milliardærliste verdens tredje rikeste mann, med en anslått formue på 60,8 milliarder dollar. Det er sånn cirka 497 milliarder i norske kroner.

Det kan se ut til at investorbasen til selskapet er i ferd med å endre seg, med en dreining mot investorer som er mer villige til å akseptere tregere vekst, men med mer konstante utbetalinger, skriver Marketwatch.

I mai det ble kjent at Buffett kjøpte sin første del av selskapet. Ved slutten av mars hadde selskapet 9,81 millioner aksjer, verdt 1,07 milliarder dollar, tilsvarende cirka 8,7 milliarder norske kroner.

Les også

Trump slår tilbake mot Buffett: – Jeg er en forretningsmann

Åpner øynene for teknologi

Buffett investerer vanligvis ikke i teknologiselskaper. Investoren har vært mer kjent for å investere innen forsikring, industri, finans og selskaper som Coca-Cola og American Express.

Berkshire har imidlertid ikke unngått teknologi fullstendig, og holder aksjer i IBM til en verdi av 10 milliarder dollar, skriver Wall Street Journal.

I mai ble det også kjent at Buffett, i et partnerskap med blant annet Quicken Loans-grunnlegger Dan Gilbert, bød på Yahoo.

Apple-nedtur

Etter 51 kvartaler på rad med vedvarende vekst i omsetningen, bød første kvartal på en sjelden nedtur for Apple. Da gikk det utfor med sviktende salg for både iPhone, iPad og Mac i første kvartal i år. Nedgangen fortsatte i andre kvartal, selv om selskapet slo estimatene.

Selskapets fallende aksjekurs siden midten av fjoråret kan ha skapt en mulighet for Berkshire.

Fra mai i år har imidlertid kursen steget fra 90 til 109 dollar.

I perioden frem til slutten av juni kjøpte også Buffett seg opp, 3 prosent i Phillips, og solgte seg ned i Deere, Suncor Energy og Wal-Mart, henholdsvis 5,7 prosent, 25,8 prosent og 27,2 prosent, ifølge CNBC.

Grafen viser utviklingen i Apples aksje de siste tre årene.

Foto: Infront
Les også

Verdens fjerde rikeste vil ha tre dagers arbeidsuke

Les også

Warren Buffett om Donald Trump: En apekatt ville gjort bedre business

Les også

Buffett tapte 1,5 milliarder på IBM

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Warren Buffett
 2. Apple
 3. iPhone
 4. Aksjer
 5. Teknologi

Flere artikler

 1. Ny opptur for Buffetts Berkshire Hathaway

 2. Kraftig resultatvekst for Buffetts Berkshire

 3. Warren Buffett eier Apple-aksjer for 142 milliarder

 4. Warren Buffett med giganttap i IBM

 5. Buffetts pengebinge vokste til rekordhøye 1.089 milliarder