Røkke satser på shipping i USA

Aker Philadelphia Shipyard etablerer tankrederi i samarbeid med American Shipping Company.

SHIPPING: Kristian Røkke, som er styreleder i verftet Aker Philadelphia Shipyard, har troen på tankshipping innen det såkalte Jones Act-markedet i USA.
Publisert:

Aker Philadelphia Shipyard (AKPS) har inngått et samarbeid American Shipping Company om å etablere selskapet Philly Tankers som skal operere i det såkalte Jones Act-markedet i USA.

Aker Philadelphia vil investere 58,5 millioner dollar i det nye selskapet og med det få 54 prosent av aksjene i selskapet.

Videre vil American Shipping Company, som er notert på Oslo Børs, investere 25 millioner dollar i selskapet mot 20 prosent av aksjene. Resten av kapitalen vil bli skutt inn av andre amerikanske institusjonelle investorer, blant annet Apollo Global Managment.

Philly Tankers har da nok kapital til finansiere et kjøp av to produkttankere fra Aker Philadelphia med levering i i 2016 og 2017.

Den totale kontraktsverdien for de to tankskipene, på 50.000 tonn, vil være på 250 millioner dollar. Det er videre opsjon på levering av ytterligere to skip i 2017.

- Selskapet vil tilby en ren eksponering mot et stadig sterkere marked og har som mål å vokse gjennom nybygg, kjøp av eksisterende skip og potensielt gjennom markedskonsolidering, sier Kristian Røkke, styreleder i Aker Philadelphia Shipyard, i en pressemelding.

- Det er for øyeblikket to nøkkeltrender som tar form i Jones Act-markedet – skiferolje-revolusjonen som har økt etterspørselen etter produkttankere, og en kraftig økning i bestilling av containerskip – noe som har lagt en begrensning på verftskapasiteten. Philly Tankers er godt posisjonert til å dra nytte av disse trendene ved å tilby kundene moderne tonnasje i et stramt markedet på tilbudssiden, sier Røkke videre.

American Shipping Company eier og drifter selv skip i Jones Act-markedet og har en flåte på fem skip.

- Oppsvinget i amerikansk skiferoljeproduksjon forsetter og vi tror at moderne produkttankere representerer en attraktiv investeringsmulighet i et marked i oppdrift. Vi tror Philly Tankers er en interessant mulighet for oss og vi er godt fornøyd med å gå sammen med Aker Phildelphia Shipyard og ledende amerikanske investorer som deler vår ambisjon om vekstmuligheter innen Jones Act-markedet, sier administrerende direktør i American Shipping Company, Dag Wittusen, i en kommentar.

Det tas sikte på å OTC-notere Philly Tankers i Norge i midten av juli i år og børsnotere selskapet i USA i midten av 2016.

Arctic Securities og Pareto Securities har vært tilretteleggere for transaksjonen.

Les også:

Salg ga rekordkvartal for Røkke jr.Aker Philadelphia selger unna skrogKristian Røkke mot nye oppgaver i Aker

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om