Ombygging redder verftsjobber

Oljenæringen sliter, og verftsindustrien merker at det er mindre behov for nye skip. På Fjellstrand verft gjør ombygging fra olje til vind at de permitterte kan komme tilbake.

GIR ARBEID: Nedturen i oljebransjen motvirkes av økt satstning innen andre sektorer, deriblant vindkraft. Bildet er et illustrasjonsfoto.
Publisert: Publisert:

Et nesten helt nytt supplyskip som var bygget for oljebransjen, fikk bare ett oppdrag før det havnet i opplag. Nå skal det i stedet utrustes for å kunne vedlikeholde vindmøller, skriver Maritime.

– I tidsperspektiv blir kontrakten nesten på størrelse med et nybygg, og det blir like mye lokalt arbeid for oss, sier Fjellstrand-direktør Terje Sjumarken.

Kontrakten er verdt rundt 150 millioner kroner for Hardanger-verftet, og gjør at Sjumarken kan hente tilbake permitterte ansatte, nå som aktiviteten er sikret fram til juni neste år. Sjumarken håper også det nye oppdraget kan gi positive ringvirkninger for lokale underleverandører. I tillegg får verftet et pusterom og bedre tid til å hente inn flere nye oppdrag.

Les også

Sandnes-ordfører: – Vi trenger tiltak med en gang

Les også

Åtte av ti virksomheter rammes – slik unngår du fakturasvindel

Les også

– Markedet er totalt vekk

Publisert: