Usikkerhet i Asia demper forventningene til Telenor

Analytikerne peker mot øst før den norske telekjempen slipper sine kvartalstall fredag.

LAVERE MARGINER: Virksomheten i Bangladesh har tidligere gitt Telenor hodebry. Dette kan se ut til å fortsette.
Publisert: Publisert:

- Grameenphone senker foreventningene til Telenor-konsernets EBITDA (driftsresultat før av- og nedskrivninger) i første kvartal med 0,5 prosent til 0,7 prosent, skriver analytiker Christer Roth i DNB Markets i en dagsfersk rapport.

Telenors deleide datterselskap Bangladesh leverte onsdag skuffende resultater for det første kvartalet. Det norske selskapets konsoliderte tall viser et driftsresultat på 532 millioner, mot 612 millioner i første kvartal året før.

- Grameenphones justerte EBITDA kom inn fem til syv prosent lavere enn ventet, skriver Roth.

Les også: - Telenor risikerer å miste lisensene i Bangladesh

Grameenphone-sjef Vivek Sood er likevel fornøyd med tallene.

- Det er en glede å kunne presentere resultatene fra det første kvartalet til våre investorer. Grameenphone oppnådde vekst i omsetningen kvartal over kvartal, med en stabil bunnlinje, sier han i en uttalelse.

Utfordringer i Thailand

Arctic Securities trekker fram thailandske DTAC, som også presenterte sine regnskapstall i onsdag. Telenor meldte her om noe sterkere EBITDA, med en økning fra 1,26 milliarder til 1,32 milliarder, og et uendret driftsresultat.

DTAC skal til sommeren lansere 3G og flytte sine eksisterende kunder over på det nye nettverket.

- Isolert sett burde dette ha betydningsfull påvirkning på EBITDA-marginene, men det er utfordringer som hindrer oss i å notere noen vesentlig effekt på det nåværende tidspunktet, skriver analytiker Markus Bjerke.

Les også: Telenor starter sparebank i Pakistan

Han trekker fram at thailandske myndigheter forlanger at 3G-prisene blir 15 prosent lavere enn for 2G, at roaming på 2G fremdeles blir viktig for mange kunder, og at det nye nettverket vil gi høyere driftskostnader.

- Vi venter også at markedsføringskonstnadene vil utjevne de positive margineffektene i 2013 og i noen grad i 2014.

- Foretrekker Vimpelcom

DNB Markets skriver at de rapporterte tallene fra Grameenphone, DTAC og DIGI i Malaysia påvirker forventningene til Telenors justerte EBITDA negativt med 0,8 prosent.

Les også: Telenor-datter har færre abonnenter - tjener mer

På konsernnivå venter DNB Markets omsetning på 25,1 milliarder for Telenor, mens EBITDA anslås til 8,49 milliarder. Meglerhuset har en hold-anbefaling med kursmål 135 kroner.

Arctic har også hold-anbefaling, med et justert kursmål på 133 kroner. De forventer omsetning på 25,58 milliarder og EBITDA på 8,39 milliarder.

- Sammenlignet med de andre europeiske teleselskapene har Telenor fortsatt sunn balanse, gode øst-asiatiske veksteiendeler og ingen direkte eksponering mot Sør-Europa. Vi mener likevel at Telenor er fullt priset, og foretrekker Vimpelcom på dette nivået, skriver Bjerke.

Les også: Giske på ny Asia-tur for å hjelpe Telenor

Les også: Tappet Telenor-sjefers datamaskiner

Les også: Telenor-sjefen: - Myanmar nærmer seg beslutninger

Publisert:
Gå til e24.no