NRK: - Fjord1 vil kjøpe Widerøe

Transportselskapet Fjord1 skal være interessert i å kjøpe Widerøe.

FLYINTERESSERT: Fergeselskapet Fjord1 skal være interessert i å kjøpe flyselskapet Widerøe.
  • Jo Andre Aakvik
  • John Thomas Aarø
Publisert:

Ferge- og busselskapet Fjord1 har arbeidet med planene om et eventuelt Widerøe-kjøp i lang tid, melder NRK.

Det er ikke kjent hvor mye Fjord1 er villig til å betale for flyselskapet.

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS ønsker ikke å gi detaljer om budprosessen.

- Det skaper bare nye spekulasjoner. Prosessen er i rute og går godt, og vi vil opplyse om utfallet i en børsmelding, når den er på plass, sier Johansen til E24.

SAS har helt siden salget av Widerøe ble annonsert i fjor høst, sagt at målet er et salg innen utgangen av året. Det står ved lag.

- Widerøe går godt, og vi har ingen hast, sier Johansen.

LES OGSÅ: Overskuddet mer enn halvert for Widerøe

Bakgrunnen for Fjord1s oppkjøpsplaner skal være at de ønsker flere bein å stå på, etter at selskapet solgte seg ut av bussbransjen, skriver NRK.

NRK har ikke lykkes å komme i kontakt med Fjord1.

Sogn og Fjordane Fylkeskommene er største eier i Fjord1, med en eierandel på 59 prosent. Et eventuelt oppkjøp av Widerøe trenger derfor godkjenning fra fylkeskommunen.

Sunnmørsselskapet Havilafjord eier resten av selskapet.

Avsluttet budrunde

Tirsdag var det budfrist for de som vil kjøpe flyselskapet Widerøe. Det har tidligere vært flere aktører som har meldt sin interesse for Widerøe.

Transportselskapet Torghatten i Brønnøysund skal være en av de mest aktuelle kjøperne. Hovedeier og konsernsjef Brynjar Forbergskog ville imidlertid ikke kommentere spekulasjonene i forrige uke.

LES OGSÅ: Swissport vil kjøpe SAS Ground Handling

En gruppe Widerøe-piloter har i lang tid gitt uttrykk for at de også ønsker å gi bud. Pilot og investor Ola K. Giæver fronter denne gruppa. Han sier at de er enige med SAS om å ikke uttale seg.

Finsk-britiske Flybe Nordic er også nevnt som en mulig kjøper.

Interessert Braathen

Investor og flyeier Per G. Braathen bekreftet overfor E24 forrige mandag at han hadde levert inn et «indikativt bud» på Widerøe til SAS.

Han vil ikke gi noen detaljer om budet annet enn at kjøper og selger nå må bli enige.

LES OGSÅ: Kampen om Widerøe: Nå starter budrunden

Braathen fortalte i november i fjor at han ønsket å kjøpe Widerøe. Braathen eier i dag blant annet flyselskapet Malmö Aviation, og han ser store muligheter hvis han får Widerøe inn i porteføljen.

- Vi tror vi vil kunne bli en bra eier av Widerøe, til det beste for SAS som fremtidig samarbeidspartner, og vi kan utvikle Widerøe som en regional spiller sammen med våre flyselskaper i Sverige, skrev Braathen i en e-post.

Pensjonsavtale snart i boks

Et salg av Widerøe har foreløpig vært lagt på is i påvente av en ny pensjonsavtale mellom Widerøe på den ene siden, og pilotene og de kabinansatte på den andre.

Nå er derimot en ny pensjonsavtale «snart i mål», ifølge selskapet.

- Det gjenstår noen beregninger, men vi er helt i innspurten nå, sa informasjonssjef Silje Brandvoll i Widerøe til E24 mandag i forrige uke.

LES OGSÅ: Widerøe skylder SAS over 600 millioner

Selskapet har de siste ukene forhandlet med pilotene om en ny pensjonsavtale. Straks en slik avtale er på plass, baner det veien for et salg av selskapet, slik SAS varslet da selskapet fikk på plass ny finansiering i november i fjor.

Widerøe presenterte fredag sitt resultat for perioden november til januar. Tallene viste et overskudd på 35,9 millioner kroner. Det er en halvering fra året før. Resultatnedgangen ble forklart med høyere kostnader og sterkere konkurranse.

Widerøe er Nordens største regionale flyselskap og har, i motsetning til sitt kriserammede morselskap, levert gode økonomiske resultater de siste årene.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Kampen om Widerøe:Nå starter budrunden

  2. - SAS har dårlige kortfor Widerøe-salget

  3. SAS har solgtWiderøe

  4. - SAS ikke interessert i å selge

  5. - Dette er bra for SAS,Widerøe og Norge