Nordea tror på take-off for Kjos

Norwegian flyr inn på listen over ukens favorittaksjer.

INN I VARMEN: For Norwegian har Nordea tro på at innfasingen av nye drivstoffeffektive fly vil gi gunstige kostnadseffekter og fordeler overfor konkurrentene, og viser til dagens høye oljepriser.
Publisert: Publisert:

Etter en uke hvor Nordeas portefølje fikk god drahjelp fra kursraketten Opera gjør aksjeplukkerne flere omrokeringer.

Denne uken forsvinner både Det norske oljeselskap og storbanken DNB ut fra ukeporteføljen.

- Førstnevnte skuffet oss med Jette-oppdateringen i forrige uke og vi frykter at problemene derfra kan tynge aksjen videre i det korte bildet. DNB nærmer seg fullpriset på dagens nivåer og vi sikrer derfor gevinst i aksjen, skriver Nordea i en porteføljerapport.

Wilhelmsen og Norwegian inn

Samtidig får aksjene til Norwegian og rederiet Wilh. Wilhelmsen ASA tillit og slippes inn i varmen.

- Vi tar Wilh. Wilhelmsen inn i vår ukeportefølje, ettersom aksjen ser ut til å tilby et stort oppsidepotensiale i forhold til nåværende kursnivå, fremholder Nordea-strategene.

De mener dagens bilbefraktningsmarked er balansert og venter moderat resultatbedring fra rederiet i andre halvår. Veksten vil ifølge Nordea drives av blant annet forventninger om bedre makroøkonomiske forhold.

- Med dette som utgangspunkt forventer vi fortsatt oppgang i bilsalg og god vekst innen high and-heavy volumene, hvilket er støttet av økte investeringer fra gruveselskaper, konstruksjonsselskaper så vel som jordbruksselskaper, skriver Nordea som har et kursmål på 62,40 kroner på Wilhelmsen.

«Attraktivt priset»

For Norwegian har Nordea tro på at innfasingen av nye drivstoffeffektive fly vil gi gunstige kostnadseffekter og fordeler overfor konkurrentene, og viser til dagens høye oljepriser. Sammenlignet med SAS er Norwegians kostnader kun halvparten, beregner Nordea.

Nordea mener videre flyaksjen er «attraktivt priset» både isolert sett og sammenlignet med konkurrentene Ryanair og Easyjet, og har tro på at Norwegian kan vokse raskere enn markedet innen langdistanseflyvninger.

- Basert på våre beregninger vil en fullskalaoperasjon med 10 Dreamlinere kunne øke omsetningen og driftsresultatet i selskapet med henholdsvis 4 milliarder kroner og 1 milliard kroner, skriver Nordea.

Ukeporteføljen:

  • Stolt-Nielsen
  • Telenor
  • Bakkafrost
  • Norwegian
  • Wilh. Wilhelmsen ASA
  • Opera


Publisert:
Gå til e24.no