RCL bestiller nytt gigantskip

Royal Caribbean benytter seg av muligheten til å bestille nok en cruisekjempe.

SØSKENFLOKKEN VOKSER: Cruiseselskapet Royal Caribbean har bestilt det tredje skipet i Quantum-klassen. Her er søsterskipet Quantum of the Seas avbildet. Det skal sjøsettes neste år, mens det nye skipet som nå er bestilt skal være ferdig i 2016.
Publisert:

Royal Caribbean melder i en børsmelding torsdag at de har benyttet en opsjon for å bestille et nytt cruiseskip.

Med plass til drøye 4.100 passasjerer og med en vekt på 167.800 bruttotonn vil det nye skipet bli blant verdens største passasjerskip.

Skipet skal ifølge selskapet leveres i midten av 2016 fra Meyer-verftet i Tyskland.

- Denne ordren følger våre mål om moderat vekst som driver bedre avkastning og som vil lede til en investment-grade rating, sier konsernsjef Richard D. Fain i en pressemelding.

Skipet som ennå ikke er navngitt, blir en del av den nye Quantum-klassen til Royal Caribbean. Skipet har dermed samme størrelse og kapasitet.

Selskapet har allerede bestilt to skip i denne klassen. De to skipene Quantum og Anthem of the Seas skal ha sine jomfruturer i henholdsvis 2014 og 2015.

Selv om Quantum-klassen er RCLs nyeste skip, så er de ikke de største. Det er fortsatt de to skipene i Oasis-klassen (Oasis og Allure) som innehar tittelen av å være verdens største passasjer- og cruiseskip.

Les også

Brann på RCL-skipCruisegiganten RCL leverer resultatløftRoyal Caribbean bestiller nytt skip

Publisert:

Her kan du lese mer om