Overraskende tap for Alfa Laval - kutter 700 jobber

Den svenske giganten varsler omfattende kostnadsprogram.

KUTTER: Alfa Laval-sjef Tom Erixon varsler et omfattende spareprogram.

Foto: Alfa Laval
Publisert:,

Svenske Alfa Laval leverer et underskudd i tredje kvartal som skuffer analytikernes forventninger og varsler et omfattende innsparingsprogram.

Tilbake i 2014 kjøpte Alfa Laval Frank Mohn AS fra Mohn-familien i Bergen for 13 milliarder kroner.

Restruktureringen vil ifølge selskapet koste halvannen milliard svenske kroner, hvorav 1,1 milliard belastes regnskapet i tredje kvartal. Besparelsene er estimert til rundt 300 millioner innen salg og administrasjon.

Kutter 700 jobber

Programmet innebærer også at 700 jobber kuttes, melder Dow Jones Newswires. Det er en såkalt strategisk gjennomgang som har resultert i de omfattende grepene.

Blant utfordringene for Alfa Laval er en svak etterspørsel i olje, gass og marine sektorer.

- Vi må justere størrelsen på vår organisasjon til eksisterende markedsforhold, sier Alfa Laval-sjef Tom Erixon i en kommentar.

Virksomheten i Norge vil trolig slippe unna kutt, ifølge kommunikasjonsdirektør Peter Torstensson i Alfa Laval.

- De 700 er et tall som gjelder globalt. Vår virksomhet i Bergen, Framo, som driver med pumpesystemer, har allerede tilpasset seg situasjonen. Det er dermed betydelig mindre sannsynlig at Framo blir påvirket av kuttene, sier han til E24.

Røde tall

I tredje kvartal havnet nettoresultatet på minus 106 millioner svenske kroner, mot forventningene om et overskudd på 711 millioner, skriver Dagens Industri. Regnskapet preges av engangseffekten fra sparepakken, som analytikerne ikke hadde regnet med.

På samme tid i fjor var overskuddet på 988 millioner.

Samtidig falt omsetningen med 12 prosent til 8,58 milliarder, mens ordreinngangen ble svekket med 14 prosent til 7,54 milliarder.

Les også

Ericsson vil legge ned all produksjon i Sverige

Les også

Sterkere enn ventet fra Norsk Hydro

Les også

Alt dette skjer denne uken

Her kan du lese mer om