Forsiktig Asia-løft på amerikansk boligsalg

Asia løfter seg forsiktig på nyheter fra USA.

FORSIKTIG OPPTUR: Børsene i Asia begynte torsdagen forsiktig opp men har bremset noe siden start. Nikkei-indeksen er opp rundt 0,25 prosent mens forventningene til nye tiltak fra den japanske sentralbanken stiger.
Publisert:

E24 Børs: Sjekk kurser og indekser her

Salget av nye boliger i USA endte noe høyere i september enn ventet. Det ble solgt 389.000 nye boliger i september mot 373.000 i august.

Onsdag kveld offentliggjorde i tillegg den amerikanske sentralbanken sine beslutninger fra rentemøtet denne uken.

Sentralbanksjef Ben Bernanke slo fast at «den økonomiske aktiviteten har fortsatt å styrke seg i moderat tempo de siste månedene». Sentralbanken valgte derfor å ikke justere på tiltakspakken.

Disse nyhetene løftet Asia fra start, selv om noen av indeksene har falt tilbake.

I morgentimene ser situasjonen slik ut:

  • Nikkei i Tokyo opp 0,28 prosent.
  • Hang Seng, Hong Kong er uendret.
  • Singapore Straits Times Index opp 0,33 prosent.
  • Shanghai-børsen ned 0,17 prosent.
  • ASX-200 i Sydney opp 0,23 prosent.

Forventningspress på sentralbanken

I midten av september overrasket den japanske sentralbanken med å øke tiltakspakken sin for den japanske økonomien med hele 720 milliarder kroner.

Nå øker forventningene til at sentralbanken igjen skal trå til for å hjelpe en økonomi som sliter med en høy Yen-kurs.

- Sentralbanken er under press fra store tiltakspakker i USA og eurosonen. Hvis den japanske sentralbanken er den eneste som ikke handler ville valutaen skutt i været, og det vil de ikke være ansvarlige for, sier Ichiro Takamatsu hos Bayview Asset Management til Bloomberg.

Håper på «Wii»

TV-spillselskapet Nintendo kuttet sitt forventede overskudd for 2012 fra 35 til 20 milliarder Yen (fra omtrent 2,5 milliarder kroner til 1,4 milliarder).

Det sendte aksjen ned 1,1 prosent, ifølge CNBC, men investorerene håper fortsatt at den nye versjonen av selskapets spillkonsoll Wii skal bidra med vekst for selskapet.

Finansmyndighetene i Hong Kong måtte torsdag for første gang siden 2009 gå inn å forsvare den faste kursen Hong Kong-dollaren har mot den amerikanske dollaren, ifølge Bloomberg.

Valutaen i den tidligere britiske kolonien lå på en kurs på 7,7504 mot dollar, mens den skal ligge mellom 7,75 og 7,85.

Grunnen til styrkingen mot amerikansk dollar skal være et stort inntog av kapital til børsen i Hong Kong.

Les også

Sa opp 100 ansatte samtidig som Apple hadde produktslippMangel på ny stimulans sender Wall Street nedNy maktkamp om europeisk flyprodusentKjemperesultat for VWSonga-sjefen går på timenStatoil traff blink med ny letebrønn i Brasil

Publisert:

Her kan du lese mer om