Wall Street lot seg ikke skremme

Stiger videre tross større uenighet hos sentralbanken.

  • Anders Park Framstad
Publisert: Publisert:

De amerikanske aksjemarkedene hentet seg inn etter et lite fall midt i handelsdagen onsdag.

Slik er situasjonen:

  • Dow Jones er opp 0,35 prosent
  • Nasdaq Composite er ned 0,02 prosent
  • S&P 500 er opp 0,25 prosent

Onsdag kveld norsk tid var det duket for referatet fra rentemøtet i den amerikanske sentralbanken i slutten av forrige måned.

Det er ikke utelukket at en renteheving kan komme tidligere enn ventet på bakgrunn av flere positive signaler fra den amerikanske økonomien, men medlemmene av markedskomiteen var blant annet splittet i synet på bedringen i arbeidsmarkedet.

Til tross for at ledighetsraten er lav, peker flere av dem på lav kapasitetsutnyttelse.

Sentralbanksjef Janet Yellen har tidligere påpekt at det fortsatt er flere svakheter, blant annet at mange har marginal tilknytning til arbeidsmarkedet og at flere amerikanere jobber ufrivillig deltid.

- Dette vises ikke i den ordinære ledighetsraten, som mange har stirret seg blinde på, ettersom den viser at ledighetsraten er i ferd med å ta seg ned til nivåene fra før krisen, sier seniorøkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken Capital Markets til E24.

Les også

Økonom om USA-fremgangen: - Mange har sett seg blinde på gode jobbtall

Markedene falt moderat da referatet ble sluppet, men utviklingen ved stengetid er altså i det store og hele positiv.

- Fed (sentralbanken, journ. anm.) sa at de vil heve rentene raskere enn ventet dersom flere data peker mot at målene deres vil bli oppnådd raskere enn ventet. Men det er et stort hvis. Når støvet legger seg støtter markedet tanken om at det ikke er nok til å skape noe rally eller stort salgspress her, sier assisterende direktør Todd Salamone hos Schaeffer's Investment Research til Bloomberg.

På selskapssiden har Apple steget marginale 0,04 prosent fra gårsdagens historiske topp, mens Hertz henter seg inn noe etter at det på tampen ble kjent at bjellesauen Carl Icahn kjøper seg opp i selskapet.

Sistnevnte er ned 3,9 prosent, etter et større fall utløst av et negativt resultatvarsel.

Dagens opptur innebærer at den brede S&P 500-indeksen for alvor snuser på ny rekord. Dagens sluttnotering lyder på 1.986,50 poeng. Den forrige rekorden på 1.987,98 poeng ble satt i slutten av juli.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Børs og marked

Flere artikler

  1. «Verdensindeksen» til nye høyder

  2. Sentralbankstyret splittet i synet på arbeidsmarkedet

  3. - Yellen har valgt side

  4. Fnyser av Bjerkes milliardoverskudd

  5. Japan trosser bred nedgang i Asia