Comcast byr 520 milliarder for 21st Century Fox

Mediegiganten Comcast tilbyr 65 milliarder dollar for 21st Century Fox. Budkrigen med Disney er dermed et faktum. – Vil vurdere budet nøye, sier 21st Century Fox sent torsdag kveld.

21th Century Fox: Comcast har besluttet å by 520 milliarder kroner for deler av Rupert Murdochs medieimperium.
Publisert:

Comcast har besluttet å by 65 milliarder dollar, tilsvarende 520 milliarder kroner for 21st Century Fox. Det bekrefter selskapet i en børsmelding onsdag kveld.

Dermed kan selskapet ende med å dra Disney inn i en budkrig etter selskapet tidligere har hatt en avtale med Fox-eier Rupert Murdoch om å kjøpe selskapet.

Disney har tidligere tilbudt 52 milliarder dollar, tilsvarende 416 milliarder kroner for selskapet. Med det er budet fra Comcast rundt 19 prosent bedre enn Disneys.

Foreløpig har ikke Disney sagt at de vil forbedre sitt bud å dermed gå inn i en budkrig om selskapet.

I et brev til blant annet 21st Century Fox' styre skriver Comcast at de har vært interessert i å kjøpe Century Fox i lang tid, og at de ble «skuffet» da selskapet inngikk en avtale med Disney, på tross av at Comcast tilbød en høyere pris. De er likevel glade for å kunne komme med et nytt bud som «fullt ut imøteser styrets tidligere merknader».

– Vil vurdere budet nøye

21st Century Fox bekrefter i en pressemelding sent onsdag kveld at de har mottatt budet.

– Vi er fortsatt underlagt avtalen vi inngikk med Disney i desember. I samsvar med vilkårene i denne avtalen vil 21st Century Fox’ styre, i samråd med sine eksterne juridiske og finansielle rådgivere, nøye gjennomgå og vurdere Comcast-budet, skriver selskapet.

– Vi har fortsatt ikke gjort en beslutning, sett i lys av Comcasts forslag, om hvorvidt vi vil utsette eller avholde generalforsamlingen 10. juli, skriver selskapet videre.

Jubeldag på børsen

Aksjekursen til 21st Century Fox steg 7,7 prosent i forkant av budet, på meldingene om at et bud ville komme. I etterhandelen fortsetter oppturen og aksjen handles nå for 43,66 dollar, 0,8 prosent over sluttkursen.

Comcast falt umiddelbart 1,82 prosent i etterhandelen, men hentet seg raskt inn og ligger nå på samme kurs som ved børsdagens slutt. For Disneys del er det bare marginale endringer i etterhandelen.

Nyheten kommer som forventet et døgn etter at AT&T fikk tillatelse til å kjøpe Time Warner. Tidligere i uken sa kilder til CNBC at Comcast avventet dommen før man la inn et bud.

Åpner dørene for flere fusjoner

Flere store såkalte vertikale fusjoner, fusjoner hvor selskapene driver på ulike forretningsområder, har blitt stående på vent i påvente av dommen i AT&Ts rettssak mot amerikanske myndigheter som i utgangspunktet ikke ville godkjenne avtalen. President Donald Trump sa allerede i sin valgkamp at han ville stoppe avtalen mellom Time Warner og AT&T.

Det har lenge vært antydet at de neste selskapene som vil trå inn i dansen er CBS og Viacom. Disse har tidligere vært i fusjonsforhandlinger, men ifølge CNBC kan man nå begynne vurdere om disse heller vil satse på å bli kjøpt opp av Verizon eller Sprint/T-Mobile.

Publisert: