Norwegian søker svensk driftstillatelse

Flyselskapet Norwegian melder om at de har søkt om en driftstillatelsen, en såkalt AOC (Air Operator Certificate), hos Transportstyrelsen i Sverige.

Foto: Vidar Ruud NTB scanpix
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Flyselskapet Norwegian melder om at de har søkt om en driftstillatelsen, en såkalt AOC (Air Operator Certificate), hos Transportstyrelsen i Sverige.

En AOC er en teknisk og operasjonell godkjenning utstedt av landets luftfartstilsyn og det gir rett til å drive kommersielle flyginger.

Selskapet skriver at en AOC i Sverige vil gi selskapet et enda sterkere fotfeste i Skandinavia og mulighet for utvidede trafikkrettigheter.

– Sverige ligger strategisk posisjonert og en svensk driftstillatelse viser vi at vi tror på utvidede muligheter for Sverige og Arlanda. Vi håper at et sterkere fotfeste i Skandinavia vil gi oss flere trafikkrettigheter som gagner hele Skandinavia i form av flere direkteruter, flere turister og flere arbeidsplasser, sier Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos, i en uttalelse.

Les også

Norwegians «Sibir-nekt»: Nye forhandlinger med Russland er utsatt et halvt år

Les også: Analytiker om Norwegians USA-ja: – Den siste biten i puslespillet

AOC-lisensen til flyselskaper er avgjørende for hvilke flyrettigheter de har mellom land, og dermed hvilke ruter de kan fly på.

Norwegian sitter i dag med fem AOCer. To i Norge, en i Irland, Storbritannia og sist Argentina. Dermed har selskapet sikret seg slike lisenser både i sitt hjemmemarked og EU. AOCen i Storbritannia er viktig fordi landet har en rekke egne flyavtaler med andre land rundt i verden. Den var også avgjørende for at Norwegian kunne drive langdistansevirksomheten sin mellom London og USA.

Norwegian ønsker å ikke å gå i detalj om hvilke land de ønsker trafikkrettigheter til fra Sverige av konkurransehensyn, men en talsmann sier til E24 at det primært handler om land i Asia. Norwegian får som kjent ikke lov til å fly over Sibir-korridoren, som er nødvendig for å drive ruter til Japan, Korea og Kina, men selskapet opererer ruter til blant annet Dubai, Bangkok og Singapore.

Les også

– Vi er på riktig spor, men jeg er ikke fornøyd ennå

Les også

Trafikkvekst for Norwegian i juni

Her kan du lese mer om

  1. Norwegian
  2. Luftfart
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Norwegian-selskaper i Danmark og Sverige begjært konkurs

  2. Har sikret seg britisk flylisens før brexit

  3. Norwegian om Brexit-fredagen: – Vi flyr som normalt

  4. Annonsørinnhold

  5. Widerøe-sjefen: – I europeisk sammenheng er det nå to lag

  6. Ny luftfartsavtale mellom Storbritannia og Brasil åpner for hyppige Norwegian-ruter