Bredt fall på Wall Street: Apple falt over 5 prosent

De amerikanske indeksene falt fra start mandag, ledet an av fall i teknologiaksjer med Apple i spissen, men gjennom handelsdagen endte alle sektorindeksene til S&P 500 opp i negativt terreng, med unntak eiendom.

FALT: Apple-aksjen endte som en av taperne på Wall Street mandag
  • Eirik Amb Nysveen
Publisert: Publisert:


Apple-aksjen endte ned 5,04 prosent etter at Lumentum Holdings kuttet guidingen for det regnskapsmessige andre kvartalet for 2019.


Lumentum Holdings, som lager teknologi for iPhones ansiktsgjenkjenningsfunksjon, og selskapets sjef, Alan Lowe, sa at en av selskapets største kunder ba det om å «vesentlig redusere forsendelser for sine produkter», skriver CNBC.
Lumentum nevnte ikke kunden med navn, men Apple er selskapets største kunde, ifølge Bloomberg.
Meldingen skaper spekulasjon om suksessen til Apples nyeste iPhone inn mot julesalget. I forrige uke rapporterte Nikkei om brems i iPhone-produksjonen.

Sterkeste dollar på over ett år

Sterkere dollar, oljeprisfall og en hele tiden bakenforliggende frykt for følgende av den pågående handelskrigen var med å trekke Wall Street i minus, ifølge CNBC.

Mot norske kroner har ikke dollaren vært så sterk siden sommeren 2017, og én dollar koster nå 8,51 kroner.

  • Dow Jones stengte ned 2,32 prosent
  • Nasdaq Composite falt 2,78 prosent
  • S&P 500 falt 1,97 prosent

Mistet oljeprisoppgangen

Energisektoren var lenge den sektoren som gjorde det best grunnet høyere oljepris tidlig mandag, men da oljeprisen falt tilbake, falt også energisektoren godt under nullstreken til slutt.

Oljegigantene Exxon og Chevron startet begge dagen med oppgang, men falt tilbake og endte ned henholdsvis 1,29 og 1,77 prosent.

Storbanken Goldman Sachs fikk også juling og var den av Dows 30 komponenter som falt mest mandag med et fall på 7,46 prosent etter å ha blitt blandet inn i en korrupsjonsskandale i Malaysia, ifølge Bloomberg.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Wall Street

Flere artikler

  1. Tungt Apple-fall – aksjen nedgraderes

  2. Dow Jones endte paddeflatt på Wall Street

  3. Markant nedgang på Wall Street

  4. Selskap kan stå bak skogbrann i California – raste på Wall Street

  5. Tek-fall dyttet Cathie Wood-fond til laveste nivå på et halvt år