Asiatiske børser trosser tollkrig

Aksjemarkedene i Asia klatrer onsdag på tross av opptrapping av handelskrigen mellom USA og Kina dagen i forveien. Tokyo-børsen er på det høyeste siden januar. 

OPPTUR: Nikkei-indeksen i Tokyo er blant de store vinnerne i Asia natt til onsdag. Bildet viser ansatte på i et selskap som driver med valutahandel.
Publisert:

President Donald Trump varslet en toll på 10 prosent på kinesiske varer verdt 200 milliarder dollar natt til tirsdag. Kina svarte på Trumps toll og innfører toll på amerikanske varer verdt 60 milliarder dollar.

Trusselen mot den globale veksten består, men investorene har nå hatt flere måneder på å ta et standpunkt til handelskrigen og mange har allerede priset inn økende uro, noe som demper den siste effekten, skriver Bloomberg.

Les også: (+) Snart kommer rentedommen: Kan denne grafen redde boliglånet ditt fra rentehopp?

– Trolig vil partene bli enige om en avtale på kort sikt, sier forvalter George Schultze i Schultze Asset Management, ifølge nettstedet.

– Kalde hoder vil vinne frem til sist. Hvis ikke skyter partene seg selv i foten med stadig mer ekstreme virkemidler, mener han.

Kinesiske yuan styrkes etter at statsminister Li Keqiang sa at han ikke ville la valutaen devalueres stimulere eksporten.

Slik ser det ut i regionen Asia og Stillehavsregionen:

  • Tokyo-børsen stiger 1,70 prosent
  • Hongkong-børsen er opp 1,09 prosent
  • Shanghai-børsen er opp 0,97 prosent
  • Shenzhen er opp 1,10 prosent
  • Seuol-børsen er ned 0,25 prosent
  • Singapore-børsen stiger 0,55 prosent
  • Sydney-børsen klatrer 0,47 prosent

Ingen renteoverraskelse

Bank of Japan gjentok onsdag at de vil holde rentene ekstremt lave i en lengre periode, skriver Wall Street Journal. Dermed holder banken seg til den fremtidige guidingen den først introduserte i juli.

Les også

Slik finansierer bankene boliglån

Den japanske sentralbanken holdt styringsrenten uendret på minus 0,1 prosent september-møtet onsdag. Det var ventet av alle, ifølge en Reuters-undersøkelse av 11 analytikere.

Analytikere følge samtidig med på hvorvidt Bank of Japan vil gjøre mer for å hjelpe banker, som får utlånsmarginene skviset av de lave rentene, skriver avisen.

Doblet underskuddet

Onsdag ble det også klart at Japans handelsunderskudd nær doblet seg i august sammenlignet med måneden før.

Handelsunderskuddet endte på 444,6 milliarder yen, tilsvarende 32,28 milliarder kroner, i august, mot ventede underskudd på 447,7 milliarder yen, skriver Marketwatch.

Høyere import av råolje og amerikansk flytende naturgass (LNG) bidro til det økte handelsunderskuddet, viser data fra Japans finansdepartement onsdag.

Japans eksport til Kina veier fortsatt tyngre enn det til USA, viser dataene.

Det skjer samtidig som president Trumps «America First»-politikk går inn for å dempe importen, noe som gjør at produsenter snur seg mot det asiatiske markedet, skriver nettstedet.

Les også

Handelsfrykt sender asiatiske aksjer videre ned

Les også

Disse byene har flest «ultrarike»

Publisert:

Her kan du lese mer om