BW Offshore leverer langt bedre resultat enn ventet i første kvartal

Oljeserviceselskapets resultat er tilbake i pluss for årets tre første måneder etter fjorårets stortap.

Det er vanskelig å unngå BW Offshores flytende oljeplattformer om en skal hente opp olje.
Publisert:

Oslo Børs-noterte BW Offshore, som driver en flåte med flytende produksjonsskip, legger tirsdag morgen frem tall for første kvartal:

  • Resultatet før skatt ble 57 millioner dollar, opp fra minus 297 millioner dollar i første kvartal 2020.
  • Omsetningen landet på 219 millioner dollar, mot 258 millioner dollar i fjorårets første kvartal.
  • Justert brutto driftsresultat (ebitda) ble 111 millioner dollar, mot 130 millioner dollar i fjor.

På forhånd var det ventet et resultat før skatt på 35 millioner dollar og en omsetning på 190 millioner dollar, ifølge estimater Infront har hentet inn for TDN Direkt. Ebitda-resultatet var som ventet.

I fjorårets første kvartal tok BW Offshore en større nedskrivning på 223 millioner dollar på grunn av markedusikkerhet og lav oljepris – i kjølvannet av coronautbruddet. Siden en årsbunn i slutten av april i fjor, har oljeprisen imidlertid steget godt over 200 prosent.

BW Offshore-aksjen stiger rundt fem prosent på Børsen tirsdag formiddag.

Oljeserviceselskapet betaler et utbytte på 0,035 dollar per aksje i andre kvartal, fremgår det.

Den faste ordrereserven for de flytende produksjonsskipene var på syv milliarder dollar ved utgangen av første kvartal. Dersom man legger til mulige opsjoner var den på 10 milliarder dollar på tidspunktet.

Alle analytikerne som har oppgitt sin BW Offshore-anbefaling til TDN Direkt ligger inne med «kjøp». Gjennomsnittlig kursmål er 52,8 kroner, mens aksjekursen avsluttet til 32,88 kroner fredag sist uke, ifølge nyhetsbyrået.

BW Offshore kontrollerer vel 35 prosent i oljeselskapet BW Energy og nærmere 50 prosent i det nye grønne selskapet BW Ideol, som driver innen flytende havvind.

I en separat melding tirsdag opplyser BW Offshore at det har engasjert Danske Bank, DNB Markets, Nordea og Pareto Securities for å utforske mulighetene for å utstede en femårig grønn obligasjon. Nettoprovenyet vil brukes til prosjekter innenfor fornybar energi, fremgår det.

Les på E24+

Den brune rabatten i BW Offshore begynner å bli latterlig høy

Les på E24+

Børskommentar: BWO nedskriver, men aksjen bør ikke avskrives

Publisert:
Gå til e24.no