Analytiker øyner stor Frontline-oppside: «Optimistiske utsikter»

Tre meglerhus løfter kursmålet på Frontline-aksjen, der Kepler Cheuvreux venter et hopp på over 50 prosent.

Mangemilliardær John Fredriksen er dominerende aksjonær i Frontline, som nylig har bestilt seks nye skip.
Aksjeanbefalinger
 • Infront TDN Direkt
 • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

Oppjekkingen kommer etter torsdagens resultatfremleggelse for første kvartal, som viste at John Fredriksen-selskapet seilte inn overskudd tross et tynget tankmarked.

Frontline fikk et resultat etter skatt på 28,9 millioner dollar, ned fra 165,3 millioner dollar i første kvartal i fjor.

DNB Markets, Pareto Securities og Kepler Cheuvreux oppjusterer kursmålet til henholdsvis 76, 68 og 106 kroner per aksje, fra tidligere 68, 65 og 96 kroner per aksje, ifølge oppdateringer.

DNB og Pareto gjentar en hold-anbefaling, mens Kepler gjentar en kjøpsanbefaling.

Tankaksjen ligger på i underkant av 69 kroner på Oslo Børs fredag, og Kepler øyner dermed en oppside på over 53 prosent.

Et kursmål er ofte basert på en beregning av hva man venter aksjekursen vil stå i om mellom seks til tolv måneder.

Les også

Kraftig resultatfall for Frontline

«Optimistiske utsikter»

DNB Markets skriver i sin analyse at Frontlines førstekvartalsrapport beviste selskapets sterke kostnadsdisiplin, samt bedre enn ventede resultater som har ført til oppjustering av estimater.

Meglerhuset ser riktignok fortsatt motvind til tross for at rapporter indikerer økende eksportvolum for olje i de kommende ukene, ettersom etterspørsel sannsynlig vil bli testet og overtilbud av fartøy må håndteres.

Kepler Cheuvreux’ analytiker skriver at meglerhuset har oppdatert deres modell for å inkludere de seks VLCC-nybyggene selskapet kunngjorde tidligere.

«Vi opprettholder optimistiske utsikter, med VLCC-rate-estimater på henholdsvis 45.000 dollar per dag og 56.000 dollar per dag for 2022-2023», fremgår det.

I første kvartal seilte Frontlines VLCC-skip (store tankskip) inn inntekter på 19.000 dollar per dag. Det er ned fra 54.500 dollar i 2020.

Pareto Securities fremhevet torsdag at Frontline leverte tall langt over forventningene i et vanskelig kvartal.

«Selskapet er som ventet positive til markedet gitt forrige ukes kjøp av seks VLCC-nybygg. Frontline ser på seg selv som ideelt posisjonert til å kapitalisere på den ventede innhentingen. Vi venter positive justeringer av estimatene, og dagens rapport gjør det klart vanskelig å være uenig med uttalelsene fra selskapet», skrev Pareto.

Les på E24+

Aksjene som kan dempe risikosparernes fall

Nedtur i tankmarkedet

Tankmarkedet ligger for øyeblikket nede for telling med svært lave leiepriser for skipene i spotmarkedet, etter et år med store svingninger i markedet.

Da coronakrisen traff skjøt skipenes inntjening først til værs på grunn av priskrig i oljemarkedet og en kraftig økning i produksjon og eksport.

Da oljegrupperingen OPEC til slutt valgte å kutte i produksjonen sin, falt imidlertid markedet hardt tilbake og siden har det vært skadeskutt.

Frontline-sjef Lars Barstad fremholdt torsdag at rederiet har klart å få en inntjening som er høyere enn i markedet, og peker på det han mener er flere positive tegn.

Han sa at rederiet «ser lovende tall for oljeetterspørsel fra Europa, USA og Kina», og peker videre på prognoser om etterspørselsvekst i andre halvår fra blant annet Det internasjonale energibyrået (IEA).

På kort sikt er likevel fraktmarkedet utfordrende, ifølge Frontline-sjefen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Aksjeanbefalinger
 2. Frontline
 3. Tankskip
 4. Oslo Børs
 5. Shipping

Flere artikler

 1. Meglerhus venter bred tankopptur på Oslo Børs

 2. Øyner tankopptur: – Nærmer oss slutten på en smertefull periode

 3. Kraftig resultatfall for Frontline

 4. SEB: Tror Nel vil ta papirtap på 476 mill. i Nikola og Everfuel

 5. Frontline tapte 235 millioner kroner i andre kvartal