Store investorer og fond investerer 550 mill. i Norse Atlantic Airways før børsnotering

Det nye langdistanseselskapet der Bjørn Kjos og Bjørn Kise satser på nytt har fått inn nesten halvparten av kapitalen de mener de trenger. Selskapet sikter seg inn mot en børsnotering 12. april.

Bjørn Tore Larsen, administrerende direktør og gründer i Norse Atlantic Airways
Publisert:

Den 15. mars kom nyheten som overrasket mange.

Norwegian-gründerne Bjørn Kjos og Bjørn Kise hadde gått sammen med OSM-gründer Bjørn Tore Larsen for å satse på et nytt flyselskap: Norse Atlantic Airways.

Selskapet vil plukke opp ballen som Norwegian la ned på nyåret: Langdistanseruter til lavpris.

Onsdag morgen kommer det frem at selskapet nå formelt har søkt om børsnoteringen de varslet. I meldingen kommer det frem at selskapet sikter seg inn mot en børsnotering den 12. april.

Første flyavgang skal etter planen skje i desember i år.

Norse Atlantic planlegger ruter til store amerikanske byer og skal benytte deler av Boeing 787 Dreamliner-flåten som Norwegian brukte tidligere.

Samtidig er selskapet klare på at de skal ha en langt mer forsiktig vekststrategi enn Norwegian hadde i sin tid.

PS! Norse Atlantic Airways vil bli det fjerde flyselskapet på Oslo Børs etter SAS, Norwegian og Flyr – som selv ble børsnotert i mars.

Les også

OSM Aviation-gründer Bjørn Tore Larsen starter nytt flyselskap: Vil fly med Kjos og Kise over Atlanteren

Kan ende med å hente 1,6 milliarder

I en annen børsmelding gir Norse Atlantic flere detaljer om planene for å hente inn friske penger.

Det skal gjennomføres en emisjon for å hente inn 1,28 milliarder kroner (rundt 150 millioner dollar) der man retter seg mot profesjonelle investorer som i utgangspunktet må tegne seg for minst en million kroner.

Norse-sjef Bjørn Tore Larsen har allerede varslet at de mener de totalt trenger 170 millioner dollar fra start. Dette inkluderer de drøye 20 millioner dollarene som man allerede får inn fra Bjørn Kjos, Bjørn Kise, Bjørn Tore Larsen selv og noen andre.

De innleide meglerhusene Arctic Securities, Pareto Securities og Sparebank 1 Markets skal ta imot tegninger i emisjonen fra klokken 09:00 onsdag og frem til 16:30 på torsdag.

Prisen per aksje er satt til 20 kroner per stykk.

I tillegg til hovedemisjonen på 150 millioner dollar, åpnes det for at meglerhusene kan selge flere aksjer i en såkalt «over-allotment»-opsjon på inntil 15 millioner dollar eller 125 millioner kroner.

Legger man dette på toppen av de rundt 150 og 20 millioner dollarene som hentes initielt, er man altså oppe i om lag 1,6 milliarder i frisk kapital.

Har fått inn 550 millioner fra tunge investorer

Allerede før meglerhusene setter formelt i gang med å få inn investorer til emisjonen har man fått på plass det som beskrives som «seks hjørnesteinsinvestorer».

Disse bidrar med totalt 550 millioner i emisjonen på 1,28 milliarder:

  • 140 millioner fra Delphi Fondene
  • 100 millioner fra DNB AssetManagement
  • 100 millioner fra Handelsbanken Fonder
  • 85 millioner fra Andenæsgruppen
  • 70 millioner fra Skagen Fondene
  • 55 millioner fra Nordea Investment Management

I tillegg har administrerende direktør Bjørn Tore Larsen (via B T Larsen & Co Ltd) tegnet seg for aksjer for 10 millioner dollar og vil bli tildelt dette.

Norse Atlantic Airways opplyser også at styret, ledelsen og «visse store aksjonærer» vil inngå «lockup»-avtaler med meglerhusene som vil begrense deres mulighet til å selge aksjer i 6 eller 12 måneder.

De store aksjonærene det er snakk om er, ifølge selskapet:

  • Brumm AS (som eies av Bjørn Kise)
  • Lomar AS (som eies av Harald Lone)
  • Nye KM Aviatrix Invest AS (som eies av Anna-Helene Kjos-Mathisen, datter at Bjørn Kjos)

Under lanseringen opplyste Norse Atlantic at Bjørn Tore Larsen kontrollerte totalt 63 prosent av selskapet, Bjørn Kjos 15 prosent og Bjørn Kise 12 prosent.

Les på E24+

Skal du først kjøpe aksjer med hjertet, må det nesten være Norse Atlantic

Inntil 12 fly

Norse Atlantic skriver at kapitalen de får inn skal brukes på depositum for leasing av «inntil 12 fly», der det gjenstår rundt fire millioner dollar i betaling.

I tillegg skal det brukes rundt 24 millioner dollar på oppstartskostnader og drift før flyene leveres, det går med 80 millioner dollar for å etablere en arbeidskapital, det går med 9 millioner dollar i transaksjonsgebyrer og ytterligere 33 millioner dollar for andre utgifter som lisenser, markedsføring og annet.

Les mer om Norse Atlantic Airways-satsingen:

Les også

Bjørn Kjos ønsker samarbeid mellom Norwegian og Norse: – En vinn-vinn for begge to

Les også

Vil hente 1,4 mrd. til Norse-satsingen: Skal leie inn gamle Norwegian-Dreamlinere

Les også

Professor om ny satsing på langdistanse: – Ingen «walk in the park»

Publisert:

Her kan du lese mer om