Nytt fra børsselskapene

Borr Drilling vil hente opptil 467 millioner kroner

Investor Tor Olav Trøims riggselskap sikret seg ny låneavtale og vil hente frisk kapital.

Berit Roald / NTB scanpix
 • Sindre Hopland
 • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

I tillegg til å ville hente mellom 40 og 50 millioner dollar (374–467 millioner kroner) melder Borr Drilling onsdag kveld at man er enige med bankene og Hayfin om tilgang på lånefasiliteter på til sammen 595 millioner dollar (5,5 milliarder kroner) som får forlenget frist til januar 2023.

Sammen med emisjonen og lånefasiliteter vil Borr forbedre likviditeten med over 700 millioner dollar (6,5 milliarder kroner) over de neste to årene, opplyser selskapet. Den ferske kapitalen fra emisjonen ønsker selskapet blant annet å bruke på å kjøpe tilbake noen av obligasjonene Borr har utstedt.

Videre oppdaterer selskapet på aktiviteten i Mexico, hvor man har fått betalt for utestående arbeid for til sammen 103 millioner dollar (963 millioner kroner).

Investor og Borr-gründer Tor Olav Trøim.

Frode Hansen

Styreleder varslet krisepakke

Da selskapet la frem sin kvartalsrapport for noen uker var styreleder Paal Kibsgaard tydelig på at fokuset er på å ha nok penger i kassen.

Riggselskapet opplyste da at det i løpet av kvartalet fikk sydd sammen en krisepakke som skulle kunne holde selskapet flytende i to år, selv om det ikke skulle klare å sikre seg nye kontrakter.

Avtalen ga lettelser i betalinger til verft, utsatte betalinger på renter og avdrag og lettelser i lånebetingelsene. I kvartalsrapporten meldte Borr Drilling at 14 av riggene enten er i arbeid eller skal på kontrakt. Samtidig er ni rigger ledige, tre rigger ligger i opplag og selskapet har også fem rigger under bygging.

Av beløpet Borr vil hente har investorer allerede sikret seg rettigheter til aksjer verdt 30 millioner dollar (280 millioner kroner), hvor av styret og toppledelsen står for tre av disse millionene.

Tøft andre kvartal

Trøims riggselskap har stått i sterk motvind den siste tiden, og senest forrige uke varslet meglerhuset Kepler Cheuvreux at selskapet kunne komme i brudd med lånebetingelsene sine. Men nå ser det ut som selskapet har funnet en løsning.

Borr Drilling fikk et resultat etter skatt på minus 109,6 millioner dollar i andre kvartal, mot minus 103,2 millioner i tilsvarende periode i fjor.

Det tilsvarer et tap på rundt 970 millioner kroner i andre kvartal.

Les meldingen her
Les også

Kepler Cheuvreux venter mer turbulens for Borr Drilling

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Nytt fra børsselskapene
 2. Borr Drilling
 3. Emisjon
 4. Riggselskaper

Flere artikler

 1. Kepler Cheuvreux venter mer turbulens for Borr Drilling

 2. Borr Drilling-oppgangen forduftet: – Fortsatt grunner til å være forsiktig

 3. Borr Drilling enige med långivere

 4. Borr Drilling tapte 970 millioner kroner

 5. Trøim tegnet seg for aksjer i Borr Drilling for 23 mill. kroner