Dagen på Wall Street

Wall Street fortsatte oppturen

 • Ola Alsberg
 • Hans Jordheim
Publisert:

De toneangivende indeksene på Wall Street steg videre torsdag.

 • Dow Jones steg 0,43 prosent
 • Nasdaq Composite økte 0,50 prosent
 • S&P 500 endte opp 0,80 prosent

Torsdagens utvikling følger en sterk handelsdag onsdag, som ble den beste handelsdagen for Dow Jones-indeksen siden juli. Oppgangen onsdag kom etter USAs president Donald Trump foreslo et frittstående lovforslag om krisehjelp.

Det nye lovforslaget presidenten foreslår, vil gå ut på å sende enkeltsjekker til amerikanske husholdninger med et beløp på 1.200 dollar (11.150 kroner), til en større krisepakke er på plass etter valget.

Usikkerhet rundt krisepakke

Presidenten slo tirsdag fast at han ville stanse forhandlinger om en ny krisepakke til etter valget i november, men torsdag gjorde han helomvending og uttalte at forhandlingene fremdeles var pågående.

– Selv om det er usikkerhet om forhandlingene om finanspolitiske stimulanser, uansett hvem som vinner valget, vil vi sannsynligvis få ytterligere stimulanser, sier porteføljeforvalter Nancy Davis i Quadratic Capital til CNBC.

Dempet stemning for flyaksjer

I krisepakkeforhandlingene skal det inngå en egen pakke til flyselskaper, som har fått en kraftig smell av virusutbruddet.

Torsdag uttalte Demokratenes Nancy Pelosi at det ikke kom til å bli noen egen pakke for luftfarten uten en bredere krisepakke.

American Airlines- og Delta Airlines-aksjene falt over 3 og 5 prosent på uttalelsen, men er fremdeles i pluss for dagen.

Mindre frykt for valgkrangel

Ifølge analytikere som Marketwatch har snakket med, er det imidlertid ikke håp om en ny krisepakke som driver aksjene på Wall Street oppover nå.

Oppgangen henger i stedet sammen med at frykten for at presidentvalget ender «contested», altså at valgutfallet blir juridisk omstridt.

Før meningsmålinger viste en betydelig ledelse for demokratenes kandidat Joe Biden, var investorer bekymret for at store mengder brev-stemmesedler kunne føre til uvisshet helt frem til 3. november.

Denne usikkerheten ville kunne påvirke markedene negativt i flere dager, påpeker Rabobank-analytikere overfor Marketwatch.

840.000 nye søkere til ledighetstrygd

Før handelsstart torsdag har det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet lagt frem statistikk på antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i landet.

Tallene viste at 840.000 amerikanere søkte for første gang ledighetstrygd i forrige uke, mens det på forhånd var ventet 825.000 førstegangssøkende.

Les også

Dow Jones med beste oppgang siden juli

CNBC: Dow-futurekontrakter stiger over 200 poeng etter stimulansehåpMindre frykt for omstridt valgresultat
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Dow Jones
 3. Wall Street
 4. S&P 500
 5. Nasdaq

Flere artikler

 1. Kraftig oppgang i Kina etter en uke uten handel

 2. Håp om amerikansk krisepakke bidro til oppgang på Wall Street

 3. Oppgang på Wall Street etter forslag om ny krisepakke

 4. Nedgang på Wall Street i valginnspurten

 5. Trippelrekord på Wall Street etter tek-oppgang