Nederlag for Autostore i milliardsøksmål

Robotlagerselskapet Autostore gikk i oktober i fjor til søksmål mot britiske Ocado Group både i Storbritannia og USA.

  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Den administrative sjefdommeren Charles Bullock i USAs internasjonale handelskommisjon (ITC) har nå kommet med en anbefaling til kommisjonen skal ha en full behandling av saken.

Sjefdommeren anbefaler til kommisjonen at Ocado kan fortsette å importere produktet Ocado Smart Platform til USA. Det stadfestes samtidig at enkelte av Autostores patenter var ugyldige på grunn av et «snevert juridisk spørsmål», skriver Autostore i en melding natt til tirsdag.

– Denne foreløpige beslutningen vil, selv om den stadfestes av kommisjonen, ikke påvirke vår mulighet for å drive virksomhet i USA eller globalt, sier Autostore-sjef Karl Johan Lier i en kommentar.

– Vil forsvare vår immaterielle eiendom

Autostore har til hensikt å bestride den foreløpige beslutningen når saken kommer opp for hele kommisjonen. Det er ventet en endelig beslutning her i april 2022.

– Konklusjonen som sjefdommeren kom til om patentenes gyldighet går imot avgjørelsen fra det amerikanske patent og varemerkekontoret, som avviste å ugyldiggjøre patentene som er aktuelle i denne saken. Vi vil ta opp dette med kommisjonen, og vil fortsette å forsvare vår immaterielle eiendom ikke bare i ITC, men også på alle andre relevante arenaer, sier Lier.

Det understrekes i meldingen at Bullock har kommet frem til at Ocado Smart Platform krenker tre av Autostores patenter. I tillegg har dommeren valgt å avvise Ocados påstand om at patentene ikke kan håndheves, ifølge Autostore.

Venter å bruke 270 mill.

I forbindelse med børsnoteringen av Autostore tidligere i høst skrev selskapet i prospektet at det forventet kostnader knyttet til søksmålet på 15 til 20 millioner dollar.

Men i november fortalte finansdirektør Bent Skisaker at dette var en «slurvefeil». Samtidig kunne Lier fortelle at kostnadene er ventet å lande på 30 millioner dollar, tilsvarende 271 millioner kroner.

De faktiske juridiske utgiftene knyttet til søksmålet var i slutten av november på 26,3 millioner dollar, ifølge kvartalsrapporten som ble lagt frem 24. november.

Ocado er et teknologiselskap og en dagligvareleverandør på nett, notert på Londons FTSE 100-indeks.

Autostore krever at retten stopper Ocado og partneren Tharsus Groups produksjon, import, bruk og salg av teknologi som Autostore mener bryter med selskapets patenter.

Les også

Gjorde «slurvefeil» på 90 mill. i Autostore-prospektet

Les også

Gjorde «slurvefeil» på 90 mill. i Autostore-prospektet

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Autostore
  2. Aksjelive

Flere artikler

  1. Markant nedgang på Oslo Børs – Autostore-aksjen falt kraftig

  2. Autostore-aksjen faller kraftig etter patent-utspill

  3. Gjorde «slurvefeil» på 90 mill. i Autostore-prospektet

  4. Autostore doblet nesten inntektene i første kvartal

  5. Autostore: Tysk rettsinstans setter Ocado-krav på pause